--—vad-ar-rss.html ---->

Vad är RSS?

Klicka på vilken orange RSS-knapp som helst för att få senaste nyheter och uppdateringar från den hemsidan. Du kan klicka på RSSknapparna var som helst på webben (de finns överallt nu för tiden) för att få senaste nytt from DN, TED Talks Blog (rekommenderas http://blog.ted.com/) eller vilket tema du vill som du hittar på nätet, som kommande filmer, hälsa… etc…

När du väl har börjat är det som att få favoritteman och sajter från nätet komma till dig. Du behöver inte ut och leta efter uppdateringar och nyheter hela tiden. Du behöver inte lägga in sidor i bokmärken.

"RSS" betyder "Realy Simple Syndication." Men det innebär att du får en kort sammanfattning av det senaste på hemsidan, som du sedan genom att klicka på länken, kan få läsa mer om. Utan att själv behöva söka upp hemsidan. Nyheter och uppdateringar sker via RSS.

Hur börjar du med RSS? Det är lätt!

Ladda ner en free RSS läsare first, som är en speciell programvara som läser RSS-information. Eller hoppa ner till slutet av den här sidan och läs om webb-baserade läsare.

Windows – RSS-läsare/RSS-Reader
http://www.rssreader.com/

Mac -->
http://netnewswireapp.com/

När allt är installerat behöver du inte göra mer.


Högerklicka (eller control-klicka för Mac användare) på den oranga RSSknappen på vilken av sidorna du vill på den här hemsidan, eller vilken RSS-blog du vill som intresserar dig.copy shortcutVälj Kopiera Shortcut ("eller kopiera länk till Clipboard" på en Mac), och paste den URL-adressen in i din RSS-läsare.

Det är allt! Nu prenumrerar du.


Du kan också använde en webb-baserat RSS-läsare som: My Yahoo!, My MSN, iGoogle/ Google Reader, eller Bloglines. Leta efter någon av dessa knappar på sidorna på den här hemsidan.

XML RSS Lägg till på Google Lägg till på My Yahoo!
Lägg till på My MSN Prenumerera via Bloglines

Klicka på den knappen för att lägga till att få RSS-information till den webb-baserade läsaren. Om du inte har ett konto ännu, kan du skapa ett sedan du klickat på knappen.

Stäng fönstret