Bli föreläsare

Bli föreläsare

Jag, Barbro Bronsberg, är professionell föreläsare sedan 1980. Jag har talat inför grupper om två (liten ort och det kom inte fler - till fylld Folkets Hus på Norra Bantorget med 1500 personer.)

Jag har hållit föredrag på svenska, engelska och spanska. Det har varit alla sorters grupper: kvinnliga interner med vårdare, förskolepersonal, IT-företag, Riksdagsgrupper, studenter på universitet, anställda på Sjöfartsverket, sjundeklassare, osv osv.

Självlärd

När jag började hålla kurser och föredrag 1979 gjorde jag det utan att ha någon instruktion om HUR göra det. Jag fokuserade mer på innehållet.

Att bli föreläsare - det fanns inte några kurser att gå på den tiden. Liksom det inte fanns speciellt många skrivarkurser. Jag älskar att skriva och hade helt säkert valt att ännu mer bli författare om det hade funnits.

Musik målning - det anses normalt att människor behöver gå kurser för att bli bättre på, men att med mera.

Nej inte ännu.

Jag har gjort alla fel som tänkas kan men det har ändå blivit bra med tiden. Så de som såg mig och lyssnade till mig i början -tack för ert stöd och er uppskattning trots att jag inte var "perfekt".

Hur du kan bli föreläsare

Eftersom det här är en hemsida i mitt företag har jag inte tid att gratis hjälpa dig som vill föreläsa. Däremot går det att boka tid med mig så hjälper jag dig mer individuellt.

Men några tips vill jag ge dig:

Tro på dig och att du något viktigt att säga. Kommer tanke på att föreläsa för andra så är det oftast så att du har något som andra skulle glädjas åt att få höra.

Börja föreläsa gratis eller väldigt billigt inom ditt nätverk. Jag har gjort det många gånger när jag velat komma ut med nya teman. Det ger övning och feedback. (Be alltid om utvärdering efter dina föreläsningar - skriftligt så du kan fundera i lugn och ro sedan.)

Ett jobb brukar ge fler jobb. Så ut och föreläs.

Lyssna till mer vana föreläsare. Du kan gå på föreläsningar och anteckna speciellt HUR de gör det. Titta på Youtube och lär av föreläsare där.

TFT

Jag hjälper dig gärna med släppa blockeringar Sedan 2005 har jag arbetat med TFT, tankefältstekniker, se andra sidor på denna hemsida. Den är suverän för att lösa upp rädslor, blockeringar.

Om du känner att du håller igen dig själv, blir rädd när du ska tala in för grupp - kontakta mig! Jag lovar att det går att lösa upp...

Bli föreläsare och mer om tekniken som hjälper dig släppa blockeringar när du ska eller tala inför grupp
Lycka till med att utveckla dig som föreläsare!

Barbro Bronsberg