Referenser prata inför grupp

Referenser prata inför grupp och några från människor jag hjälpt loss. 

  1. Maria, egen företagare. Vågar hålla föreläsningar inom sitt område.
  2.  Monica fick äntligen ett arbete. Nervositet på anställningsintervjuer försvann.
  3. Birgitta, musiklärare som kom in i ökande scenskräck - men som nu tycker att det är roligt att vare konferencier på konserter.
  4. Tina tog sig igenom en livskris.
  5. Fredrik, projektledare, fick plötsligt panik när han skulle tala
  6. Lena ekonomichef, internationell koncern. Jag är en annan nu! Vågar prata!

1. Vågade hålla föreläsning på mässa

Referenser prata inför grupp

Maria hade redan bokat in sig som föreläsare på en mässa
Maria kontaktade mig i juni 2013. Hon är egenföretagare och behöver kunna prata inför grupper för att underhålla kontakten med sina gamla kunder och möta nya. Vi arbetade enbart via Skype.

Målet var klart - klara av föreläsningen på mässan

Vi arbetade fyra gånger och släppte på föreställningar och känslor både i nutid och dåtid.  Så kom hösten och jag hörde ingenting från henne tills det kom ett mail i januari:

Läs hela Marias berättelse


2. Fick jobb efter att vi löst upp nervositet vid jobbintervjuer

"Jag var hos dig Barbro för att testa på TFT mot min nervositet inför att gå på jobbintervju. Jag skulle gå på två intervjuer några dagar efter det som jag var nervös inför.

Läs mer om  jobbintervju med Monica


3. Roligt vara konferencier nu

Referenser prata inför grupp fiol

Fem gånger arbetade Birgitta, musiklärare, och jag tillsammans för att få henne att släppa sin stora skräck. Vi arbetade med blockeringen och Birgitta gjorde små tester i skarpt läge.

- Du lotsade mig, steg för steg och gav mig redskap. Jag förväntade mig inte att det skulle vara över som att vända på en hand.

 - Min skräck att stå framför folk hade samma kraft
som om jag skulle stått kvar på rälsen när tåget kom.

Från referenser prata inför grupp till Birgittas hela historia


4. Tina tog sig igenom sin livskris

Tina var inne i en stor livskris som pågått länge. Livscoachingen pågick under två års tid (tätare i början) genom Skype och telefon. Det passade bra för hon är ensam med två små barn.
 
Tina:
- Jag kan verkligen säga att det fungerar fast det är på distans och fast jag var inne i en mycket svår djup livskris. Det är kanske till och med ett stort plus? Inget traditionellt med att boka tid och resa till en mottagning. (Det här många år innan Coronan tvingade oss ändra vårt sätt att möta varandra.)

- Jag hade inte heller kunnat det med tanke på att jag är själv med barnen. Det är skönt att göra saker i hemmiljön, ingen ser mina reaktioner. Man kan vara helt avslappnad. Har inte behövt gömma mina känslor. Om jag gråter behöver jag inte stänga av för att jag ska ut och möta människor. Jag kan fortsätta vara i känslan.

- Vi hade ett nära möte på distans. Det var jag och Barbro. Ingenting annat. Jag behövde inte se pigg ut eller dölja mig. Blev inte bedömd på något sätt.

- Alla människor borde ha en livscoach!

Om folk vetat hur bra det fungerar hade nog alla människor gjort det. Det är helt otroligt. Jag hade aldrig klarat mig utan Barbro. Det finns hjälp att få och du är inte ensam om att behöva det!


5. Fredrik, projektledare, fick plötsligt panik inför grupper

Fredrik hade oväntat fått enorm stress med bultande hjärta och panikkänslor när han skulle prata inför grupper. Det hade gått bra innan.

Vi samarbetade sju gånger och det här är hans ord om sig själv och vårt samarbete:

- Jag sätter pratandet i ett perspektiv numera. Jag ska inte lösa världsproblem jag ska bara prata på det här mötet. Accepterar mig själv mycket mer nu. Är inte så självkritisk. Alla mina delar är delar av mig och det har gjort mig mer empatisk inför andra, mer ödmjuk.

- Jag har aldrig analyserat mig förut. Har börjat att tänka, varför mår jag som jag mår vad gäller pratandet. Det har fört gott med sig. Insett att det inte är något fel på mitt jobb. Det är min scenskräck som smittat av sig. Jag stannar kvar.

- Du har en härlig energi som sprider sig. Ingen kan tro att du är 72 år. Du är ju snarare som jag är, 53 år.

Alla möten senaste tiden har gått bra.

- Har pratat inför 100 personer. Bara lite nervös innan. Stressen är mycket bättre. Jag känner mig lugn och komfortabel i varje situation där jag talar, stor som liten grupp. Teknikerna som jag har fått kommer jag att
fortsätta använda.


Till Tala inför gruppsidan

6. Lena ekonomichef internationell koncern

Jag uttrycker mig mer än någonsin. Skönt slippa nervositeten.

- Jag är jättetacksam att jag hittade dig. Fantastiskt... jag är med om något och det fungerar. För det gör det ju verkligen... fascinerad över att det fungerar och tacksam.

- Jag är stolt över mig själv att jag tog tag i något som är jobbigt och har varit i decennier. Så mycket griller man kan sätta i sitt huvud och vad man har med sig som man inte är medveten om. Har varit mycket intressant att ge sig själv den här tiden att titta inåt.

- Nu är jag en annan. Trygg i mig själv. Börjar jag fundera i gamla banor använder jag bara teknikerna. Jag kände mig lite nervös förra veckan inför ett Teams möte och använde teknikerna du lärt mig, och jag gick ner i varv

- Jag var i Tyskland förra veckan. Ganska utlämnande. Men jag var inte ett dugg nervös den här gången. Allt gick bra. Jag uttrycker mig mer än jag gjort någonsin.
Skönt slippa nervositeten
. Den tog bort glädjen.


Klient som tävlar i bowling blev väsentligt bättre!

För dig som idrottar och kanske tävlar inom någon sport finns stora extravinster att göra genom att använda de tekniker som jag lär ut för att komma loss inför grupper. Läs mer om Ingegerd som älskar och tävlar i bowling. Hon blev väsentligt bättre genom att till stor del använda EN av teknikerna.