logo for barbro-bronsberg.com
leftimage for barbro-bronsberg.com


TFT och komma loss att målaTFT, tankefältsterapi, prestationsblockering, måla, Barbro Bronsberg


TFT och komma loss att måla handlar om att metoden går att använda när prestation och för mycket huvud, rädsla att göra fel hindrar konstnären i dig.


TFT, tankefältsterapi, lycka, måla, glädje, konstnärDen här solskenshistorian är min egen. Vill visa att det kan vara bra att genast ta tag i en hindrande känsla, medan du sitter och skriver, sjunger i kören, snickrar, dansar eller som i det här fallet sitter med canvasduken framför mig och det är stopp!
Energy art, Barbro Bronsberg, Mikael Stjernvall
De här tavlorna har jag gjort efter att jag har knackat TFT på mina höga krav.

Den röda med vita hjärtat är min favorit.

Den har jag gjort till min älskade pappa.

På foten hänger på kul min Soltavla - eftersom jag heter Sol.

Prestationsångest förlamade


Det var söndag 2006 och Mikael och jag brukade måla då. Jag satt framför den vita duken med fina färger nära och kände prestationsångesten i kroppen, magen, obehag. STOPP! Det var inte roligt att måla. Jag kunde inte.

Jag började knacka på mina TFT-punkter för rädsla och annat. Jag gick verkligen in för att känna den negativa känslan. Mitt motstånd, att det var svårt osv.

Efter ett tag kom en stor tydlig tanke:
- Jag kan inte måla!
- Jag kan inte måla så det föreställer något!Insikter  kommer tydligare 

Aha,så det handlade om föreställningar om hur jag borde måla. Du kommer att märka att hur lätt det poppar upp insikter som du inte hade en aning om innan du började knacka.

Det som plågade mig var att jag jämförde mig. Det fanns föreställningar om vad som var ”konst”, ”konstnär” och att jag borde återskapa verkligheten som ett fotografi.

Jag knackade vidare och kände en svart skugga över hjärtchakrat och fokuserade på ångest och obehagskänslan, upprepade meningen: Jag kan inte måla.
(Det är rundregeln för att få det att släppa med metoden: att du går in 100% för det negativa - släpper det.)

Det släppte massor med energier. Jag känner ofta medan jag knackar hur det nästan som att det ”ryker” energier ur kroppen och huvudet på mig. Och jag brukar gäspa!!!

 Jag blev alldeles slut efteråt. Men härligt trött, som jag blir när spänningar och gamla energier lämnar mig.

Krampen släppte

 Sedan kunde jag börja måla lugnare och det har hållit i sig. Jag struntar mer i vad som är "rätt och fel". Det finns inte några regler för hur en människa ska skapa… Det finns bara i konstskolor och i kritikers sinne. När jag skapar handlar om mig och min process och det som kommer ner på duken. Jag kan göra precis som jag vill…

Se mina tavlor längre ner...Energy Art®

Så tillsammans med Mikael Stjernvall har jag varumärkt Energy Art® där vi ”laddar” tavlor med energier som i sin tur är tänka att positivt påverka personerna som tittar på dem – energimässigt, dvs. osynligt men kännbart för den som är känslig.
www.energy-art.com

Chakratavlor för balansering

Se några av mina chakratavlor när du ändå är här. De ska sitta i en dörröppning t.ex. och rena och balansera chakrorna när människor går in och ut.

Energy Art, Barbro Bronsberg, Mikael Stjernvall
Detalj av chakratavla för det gröna hjärtchakrtat. Den har glitter och guld och naturligtvis ett hjärta i mitten.


Lägg markören på bilden så ser du mer text.


Energy Art, chakra, baschakra, Mikael Stjernvall, Barbro Bronsberg
Detalj av baschakrattavla också den tänkt att sitta så människor passerar för att underlätta balans och harmoni.

Energin går att mäta med pekare eller känna för den som tonar in.

Tanken är åt Feng Shuihållet med dessa rundlar.Barbro Bronsberg,
Örebro

TFT och komma loss att måla


Våga vägra inre hinder


Maila mig gärna om du också vill komma loss med ditt skapande. Du kanske redan håller på för fullt men märker att du inte når din fulla potential - då sitter problemet troligen i ditt inre och det är hoppfullt för det går att lösa upp med tankefältsterapi.

En av anledningarna till att människor behöver gå hos mig som behandlare och TFT-pedagog är att de inte inser att de sitter fast, och var de sitter fast och framförallt så är det svårt att förstå att vi inte måste finna oss i inre begränsningar!


Du är född fri med rätten
att vara kreativ
på ditt sätt!

Du har enorma potentialer i dig
som väntar på att få användas ännu mer
och ännu mer.
Om du vill.
Från sidan TFT och komma loss att måla till sidan där du kan hitta fler exempel på solskenshistorier så du riktigt känner stark lust att komma loss på fler områden... :)