TFT, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg

TFT och solskenshistorierTFT, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg

This is your first paragraph.

x

TFT och solskenshistorier är personliga berättelser som visar olika problem och områden där det går att få hjälp med tankefältsterapi.

Solsymbolen står för att jag vill ge dig hopp inför dina egna begränsningar - om du har några :) plus att jag heter Sol.

Exempel på områden:

•    Oro, rädslor och fobier av olika slag
•    Fysiska problem – värt prova på det mesta
•    Beroenden, sug: mat, socker, cigg, alkohol m.m.
•    Stress utbrändhet
•    Relationer arbetet, privat, kärlek
•    Idrott, motion
•    Prestationsproblem, kreativitet
•    Studier, inlärning, koncentration
•    Trauma, övergrepp, utsatt för brott, krig, sorg
•    Känslomässiga problem, ångest, depression
•    Personlig utveckling - ett stort viktigt område
•    Arbetslivet, företagande
•    Andlig utveckling

Det finns så många fler områden eftersom det handlar om att släppa på egna inre tankar, känslor och föreställningar. Och vi människor kan ju ”haka upp oss” :) på så många sätt..
Sanna historier


Jag har arbetat med metoden sedan 2005. Gick den formell utbildningen våren 2006 och har sedan dess med STOR entusiasm ”knackat TFT” på människor.


Alla historier är sanna! Du kan lita på det. Däremot kan jag tillsammans med klienten har ändrat lite här och där för att inte kunna identifiera vem det är. Om de inte själva valt att visa sitt namn.

I de flesta fall har jag behandlat och lärt ut delar av metoden, i några fall har jag återberättar intressanta historier som andra TFT-pedagoger varit inblandade i och ibland är det klientens eget arbete som gett resultatet.

Ingen garanti men stor chans

Jag kan naturligtvis inte garantera att just du blir av med dina problem, men med min erfarenhet är jag helt säker på att chansen är stor och speciellt om du själv lär dig delar av tankefältsterapin - och tillämpar dem.Låt inte pengarna hindra dig 

Human Finans, lån för behandling, kurser Låt inte pengarna hindra dig från att ta nästa steg i livet. Jag samverkar med Human Finans/Nordea som bl.a. erbjuder räntefria lån för behandlingar, kurser och utbildningar. Läs mer.

OBS. Samma solskenshistoria kan finnas under flera rubriker eftersom den tar upp olika vinklingar. Detta för att läsaren lättare ska skaffa sig en överblick och sedan ”dyka ner” på just sitt intresseområde.

Solskenshistorier kommer hela tiden att fyllas på.Oro, rädslor och fobier av olika slag


Vi är många som går omkring med rädslor och fobier som hindrar oss i vardagen. De flesta av oss har något område där vi mindre eller mer undviker eller ”krånglar till det” eller begränsas. Det behöver inte vara så!
Fobier behöver inte ha något traumatiskt i botten. Det är som att tankarna spinner loss och upprepar sig och inre bilder tornar upp sig gång på gång som åskmoln tills vi inte kan ens komma i närheten av det svåra.

Lär dig bli av med tentaångest!

Till toppen
Fysiska problem – värt att prova 

Jag är leende imponerad och smått förvånad själv över resultaten som kan bli bara på någon eller några behandlingar av både färska och gamla problem. Bara genom att fokusera på problemet och knacka lätt på akupunkturpunkter… men kropp och tanke, känsla ÄR verkligen ETT.

Men vi sysslar egentligen inte med symtomläkning - utan vill gå på djupet och hitta den känslo-tankemässiga grundorsaken. Se t.ex. berättelsen med "mångårigt magont" där det fanns känslor i grunden.


Till toppenBeroenden, sug: mat, socker, cigg, alkohol m.m.

Sorry men jag måste säga att de flesta av oss är beroende av något där vi inte har kontroll riktigt. Vi stoppar i oss fast vi inte vill eller vet att det inte är bra för kroppen. Oftast är det känslor vi manipulerar. Känslor vi vill skapa eller undvika. Mest vill vi undvika att vara i nuet. något är för "jobbigt" där.

Det tar tre dagar för beroendet att lämna kroppen, så snabbt kan den återhämta sig, resten är känslor, tröst, undvikanden osv. Och DET är TFT superbra på.Stress utbrändhet

Mitt specialområde sedan 1980. (www.bronsberg.se min tidigare sida om stress utbrändhet.)  Så mycket handlar om inre föreställningar om hur vi och livet borde eller MÅSTE vara när det gäller utbrändhet och stress. Höga krav, rastlöshet, inte våga säga nej, tro att livet är en kamp osv. driver oss bort från oss själva och in i stressens träsk . Tankefältsterapi lämpar sig för stresshantering på arbetsplatser och för individer!Till toppenRelationer arbetet, privat, kärlek

Vi är verkligen våra relationer. Människorna runt oss påverkar oss och vi dem. När vi tar ansvar och går in oss själva och ser hur vi kan förändra oss i en svår relation kan det ske stora förändringar också i det yttre.

 Onödiga konflikter kan pågå länge både i förehållanden och arbetslag. TFT kan hjälpa till så människor möts. Hjälpa dig att våga möta rätt sorts kärlekspartner och annat.


 • ”Energitjuvar” i din närhet? Lär dig hjälpa dig själv.
 • Vad ska andra tycka? (Den vanligaste rädslan vid sidan av att tala inför grupp.)
 • Irriterad på din man/kvinna? Knacka ner känslorna och ni har en chans att mötas.
 • Känna sig dålig/otillräcklig som förälder.
 • Svårt förlåta otrohet, men vilja med en del av sig.
 • Komma över och vidare efter skilsmässa. 
 • Svårt att släppa partner efter skilsmässa. Sorg, vrede, ältande.
 • Skuld efter otrohet som förstör chanserna att gå vidare tillsammans.
 • Dejtar fel sorts män/kvinnor. Vågar inte dejta igen efter svår relation. Tror inte jag är värd en fantatisk relation.
 • Mobbad på arbetet. Hur ta tag i det? (Barn har också fått hjälp genom att lära sig hjälpa sig själva vid mobbing.)


Ingen kan hjälpa den
 som inte hjälper sig själv


Till toppenIdrott, motion

Elit eller breddidrott. Den som lägger ner mycket tid och engagemang för att utveckla sig och kroppen till nya nivåer förtjänar att ha ett redskap som TFT. Norska golflandslaget använder metoden.


Jag är stöd för elitidrottare i Örebro län

Jag är godkänd och med i det "mentala nätverket" för elitidrottare i Örebro läns genom Idrottens hus, Örebro läns idrottsförbund. Det innebär att jag finns som en resurs för elitidrottare som vill använda TFT för att frigöra blockeringar som hindrar framgång och resultat.

Till toppen
Prestationsproblem kreativitet

Oj, oj ett stort område där vi spända kämpar i livet, mår dåligt och istället presterar sämre än vi skulle kunna göra. Skolan kommer ofta upp som en start när det låste sig för oss.

 • Idrott – sämst när det gäller, inte få till det där extra som behövs för bra resultat trots rätt träning,
 • Redovisa projekt, uttrycka sig skriftligt, tentamina
 • Måla, sjunga, vara kreativ inom något sk. konstnärligt område
 • Söka jobb och klara intervjuer
 • Sex – impotens, ointresse


Till toppenStudier, inlärning, koncentration

Jag arbetar också med barn och ungdomar som har problem i skolan. Motstånd mot allt pluggande, eller vissa ämnen, vantrivsel, mobbing. Skräck inför prov. Tänk om tankefältsterapi kom in i skolans världs så alla barnen knackade ner nervositet, känslor av att inte kunna – innan en skrivning – så mycket bättre resultat det skulle bli.

Barn, ungdomar med sk. diagnoser: ADHD osv kan ha stor nytta av vissa delar av TFT.

 • Total multiplikationsblockering släppte.
 • 15 åring som inte ville plugga vände - till allas förvåning.
 • Uppsats på universitet väckte bara starkt motstånd. Fast det egentligen var roligt. Solskenshistoria kommer.Till toppen
Trauma, övergrepp, utsatt för brott, krig, sorg

Om det finns upplevda, inte läkta och färdigbearbetade trauman är tankefältsterapi speciellt bra. (Se Kosovodokumentet)och det är bara vi själva som avgör vad som är smärtsamt ”jobbigt” fortfarande. Och ibland inte ens vi själva i nuet utan det finns ett litet barn i oss som är i panik i någon slags tidsficka – inte sedd då, inte omhändertagen – som kommer fram medan vi knackar.

MEN - i botten av väldigt många problem som människor kommer med finns trauman. Och det är när vi hittar det som problemet släpper för gott. (Trauman som vi ofta hade som barn, unga eller senare. Något som DÅ var svårt för oss.)

En del drar sig för att läka det förflutna för de tror att det kommer att göra lika ont ingen, men det gör det inte. Under alla år (började 1970) som jag arbetat med människor, själv fått i terapier av olika slag, är det här den B Ä S T A metoden jag mött.

Till toppen

TFT och solskenshistorier

Känslomässiga problem, ångest, depression

Ångest, saknar glädje, depression, tvångssyndrom. Här finns möjligheter till att må bättre också för den som har lite större problem än ”bara” vill arbeta med sin personliga utveckling.

Diagnoser säger egentligen bara något som det som varit, om hur de personer som skrev diagnosen såg på en annan människa just då – det säger inte att det inte går att förändra och må bättre.
Till toppenPersonlig utveckling

Stort användningsområde med gott resultat. En del använder TFT för sin personliga utveckling – dvs löser upp många inre blockeringar som hindrar dem från att nå sina mål i livet. Det kan vara att få större självförtroende, arbeta med sin svartsjuka eller… Du måste inte ha trauman eller svåra upplevelser för att ha nytta av metoden.Till toppen


TFT och solskenshistorier

Arbetslivet, företagande

Jag ser definitivt stor användning för tankefältsterapi i arbetslivet. Under alla år jag arbetat ute på arbetsplatser, privata och offentliga, har jag sett att vi kan må så mycket bättre tillsammans och föra verksamheter mot gemensamma mål ännu mer. Människor vågar inte vara raka, finner sig i dumheter från ledningar och kollegor, stressar och pressar sig över sunda gränser.

Verksamheters framgångar hindras av rädslor som att inte ta upp viktig kritik, tala inför grupp, våga säja in en idé… föreställ dig arbetslivet fritt flödande med människor som älskar sitt arbete, samverkar och når sina mål.

 • Ta betalt som företagare.
 • Våga satsa ekonomiskt på firman - kan vara svårt för kvinnor speciellt
 • Våga lyckas! Få lyckas!
 • Våga delegera
 • Marknadföra mig själv och firman/för att söka arbete.
 • Ta konflikter och vara tydlig och rak
 • Hålla föreläsningar, tala inför gruppPersonlig utveckling
och resultat följs åt.
När jag utvecklas
följer verksamheten med
och när verksamheten utvecklas
behöver jag följa med.


Till toppen
Andlig utveckling

En känsla av tomhet, otillfredsställelse, en stilla eller frustrerad fråga i det inre: Var det inte mer? Nu har jag prylarna/karriären/fritiden…  Jag saknar något jag inte kan sätta ord på… Varför har jag kommit till planeten? Vem är jag och VAD är jag - en människa men vad är det då?

 Det här kallas stora frågor men är egentligen de vikigaste att ställa tills vi känner mening i livet. Mening som ger oss energi och glädje…

- Sannolikheten för molekyler
att samlas ihop till en levande cell
är lika stor som att en orkanvind
över en sopstation
lyckas sätta ihop en Boeing 747.

Ändå är vi här!

Fred Hoyle, kosmolog


Till toppen

TFT och solskenshistorier

Det finns säkert mycket mer...

Eftersom TFT, tankefältsterapi är en princip - en metod för att lösa upp inre hinder och begränsningar - finns det inte några begränsningar. Jag kan ge exempel i kilometer och du kommer ändå att upptäcka just din användning där DU satt fast.

Varför
ha det bra
när man kan lida?
Solskenshistorier, TFTDet viktiga är att vi vågar vägra må dåligt och leva med begränsningar - som går att bryta... inte bara med TFT. Det finns många bra metoder idag - men för MIG är det här tankefältsterapi den starkaste och mest effektiva metoden.

Barbro Sol Bronsberg
Maila Barbro. om du vill boka tid och komma loss själv.

Till toppenFrån sidan TFT och solskenshistorier till något helt annat: om mig som föreläsare för jag kommer gärna och pratar om både TFT och enskilda teman som visas här.


Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.