TFT och vinna i bowlingTankefältsterapi, tankefältstekniker, TFT, bowling, vinna

TFT, tankefältsterapi, tankefältstekniker, bowlingTFT och vinna i bowling är en solskenshistoria om Ingegerd Fredman som bara genom att använda PR1 fick klart bättre resultat när hon bowlade både på träning
            och i tävling.

TFT och vinna i bowling

Bowling, strike, tävling, flow, flöde, Mindfulness, TFT, Tankefältstekniker
Ingegerd Fredman tävlar i bowling sedan många år. Hon hade egentligen inget problem eller en önskan att bli bättre på det genom TFT, men vi kom in på hennes tävlande när hon tog upp annat, och hon började att testa på egen hand. 

(För mig är högsta önskan att mina klienter fortsätter att befria sig inom många områden på egen hand.)

Samma perfekta rörelse gång på gång

Ingegerd Fredman:

- Jag älskar att spela bowling . Det är min passion, min avkoppling, min nollställning… När jag tävlar ger det ytterligare en dimension… förutom att göra den här naturliga rörelsen man gör gång på gång, kan man lägga in ett tävlingsmoment och får in lite spänning.

- Bowling går ut på att upprepa samma perfekta rörelse gång på gång… och det kräver koncentration.

- Jag ser TFT som ett verktyg jag kan ta till i olika sammanhang. Vid bowlingen – just det där att tänka bort allt ovidkommaBowling, tävling, strike, TFT, Tankefältsterapi, Barbro Bronsbergnde runt om mig. Det kan vara mycket som händer i en bowlinghall. Grannens bana. Ljud och oljud.

- Jag kan också vara kvar i tankar från föregående spel, särskilt om det gått bra. Har jag gjort fem strike på rad då är det lätt att man börjar tänka och det ska man inte i bowling.I flödet med hjälp av TFT


- Jag har haft jättestor nytta av att göra PR1-övningen just innan jag ska spela. Då får jag väldigt bra fokus! Jag kan skapa målbilder då jag ser mig göra en perfekt strike och att jag i den situationen har ett optimalt lugn. Jag ser mig i ett strålkastarljus och känner mig lugn, varm och bortkopplad från allt.

- Det är den här situationen jag vill upprepa gång på gång. När jag är i den känner jag inte av kroppens belastningar. Allt är lätt, tomt och varmt och jag går bara fram och gör mitt slag och känner – Oh det här fungerade bra. Jag är i flödet. När det här händer får man abstinens och vill göra det om och om igen.

- Jag gör PR1 innan matchen och sedan får jag upprepa det några gånger till. En knackning kanske räcker 15 minuter, sedan får jag göra om det. PR1 är bra för den är diskret att göra.

TFT och vinna i bowling

Vann över män på proffsnivå

Vid en tävling, sedan hon lärt sig PR1, vann hon tre av fyra serier över ett motståndarlag där de tidigare varit på elitnivå. (Nu vid 50-60 år har de lagt sig i en annan division, men spelar väldigt bra ändå.)

Bowling, strike, TFT, Tankefältsterapi, Barbro Bronsberg

- En belastning i  är att jag har haft alltför stor respekt för sådana som är bättre än jag. Resultatmässigt. Det har hämmat mitt spel. Jag har själv degraderat mig innan jag ens slagit ett slag. Men… nu… gäller inte det längre… jag har faktiskt kunnat knacka* bort sådana begränsningar.
- Jag vann en tävling mot dessa män. I bowling fungerar det som en vågskål, man slår vartannat slag. Men kan se på resultatlistan hur mina slag påverkar den andras spel.

- Du kan skapa lite darrning hos den andra genom att göra bra själv. Om jag utstrålar glädje, säkerhet, trygghet kan jag få motståndaren i obalans…

- När det går bra för mig flera slag i rad ser man precis hur den andra människan fungerar… Någon kan tänka.. - Nu ska jag ta upp kampen . Men den kan tappa koncentrationen. Går in i tankar…


* Knacka är "slang" för att använda akupunkturpunkterna inom TFT.

TFT och vinna i bowling
Ingegerd Fredman,  2009
Intervjuad av mig, Barbro Bronsberg, och godkänt innan publicering på hemsidan.

Till toppenFrån sidan TFT och vinna i bowling till den stora sidan med många solskenshistorier där människor fått hjälp genom Tankefältsterapi.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.