content="text/html; charset=UTF-8">

Tala inför klassen

Våga tala inför klassen är livsviktigt för ungdomar

tala inför klassen, scenskräck, panik, ångest

Våga tala inför klassen är livsviktigt för ungdomar. Det är inte bara vuxna som behöver hjälp att tala inför grupp. 

Ungdomar som har en riktigt låsning, (inte bara är lite nervösa och ovana) behöver snabbt få hjälp att komma loss, annars riskerar rädslan att förvandlas till en social fobi som är svårare att lösa upp. 

Då kan det handla om starkt stress, rädsla, och panikångest, ja nästan dödsrädsla.


Kontakta mig Barbro för ev hjälp för ungdom

Ungdomarnas framtid står på spel

De som har en riktigt låsning vågar inte välja en utbildning (gymnasium /universitet) som de är intresserade av. De vet att studierna innebär att redovisa muntligt och att de därför inte har en chans att visa vad de faktiskt går för kunskapsmässigt.


"En av fem elever skolkar för att slippa prata inför klassen"

"En av fem elever på högstadiet och gymnasiet har någon gång mått så dåligt att de stannat hemma de dagar de ska tala inför klassen och 21 % har funderat över att inte gå till skolan för att slippa prata inför grupp. Det visar en ny undersökning 2012  som UR gjort bland 696 elever i åldrarna 13 – 18 år." 

Citat UtbildningsRadion.


Jag hjälper många vuxna att våga att tala inför grupp.

Sedan 2005 hjälper jag vuxna  att våga tala inför grupp. Jag arbetar mycket med chefer på olika nivåer, men också lärare, militärer och tolkar. Oftast är det sociala, kompetenta personer som det har "hackat upp sig för". När väl låsningen släppt har de en rättvis möjlighet att visa sin kompetens.

Problemen börjar många gånger i skolan

Tala inför klassen, social fobi, scenängslan
De vuxna jag hjälper berättar många gånger att låsningen har börjat i skolan. Klasskamraterna har skrattat, de har rodnat tydligt inför gruppen och upplever det som fruktansvärt pinsamt, en välmenande lärare har tvingat eleven att prata/sjunga inför klassen med följd att det låst sig ännu mer.Individuell kurs och självhjälpstekniker

Tala inför klassen, scenskräck, stresshantering
Jag arbetar individuellt med både vuxna och ungdomar/ unga vuxna.
Vi löser upp negativa tankar, känslor och föreställningar, och arbetar sedan med positiv målinriktad mental träning, kring hur de vill att det ska vara.

Ungdomar brukar rätt snabbt komma loss från sina inre hinder och sedan är det bara att med stöttning öva sig i skarpt läge.

Känn hopp! Rädsla att tala inför klassen GÅR att lösa upp!

Referens:

Läs om Johan som kom loss i skolan (gymnasiet)  och  fick det lättare i sin idrott på SM-nivå.


Tala på arbetet, i samhället och i världen

Men att kunna tala inför klassen handlar om mer. Det handlar om att kunna stå upp för sig själv och sin åsikt, som är minst lika viktigt. På sikt handlar det om att ungdomarna ska våga säga sin åsikt på arbetsplatser, påverka svenska samhället och globalt.

Jag har kontakter med skolor där jag tillsammans med lärarna funderar över hur vi skulle kunna hjäpa ungdomarna att släppa på blockeringar

Film längre ner om en som sjöng på X-Factor och skakade av rädsla


Vem är Barbro Bronsberg?

Jag känner verkligen passionerat inför att hjälpa ungdomar och unga vuxna loss! Jag  är socionom, bästsäljarförefattare, föreläsare och livscoach,  arbetar mest med vuxna, men allt fler ungdomar hittar till mig. Vi arbetar live när vi möts, och via Skype.

Författaren Barbro

Tillsammans med Nina Vestlund skrev jag bästsäljaren " Bränn inte ut dig." Som sålts i över 100 000 exemplar på svenska. Boken har getts ut på 9 språk.

Jag har gjort 16 kassetter/CD/MP3filer med övningar för stresshantering, avslappning, god sömn, personlig utveckling

stresshantering, video, stressa lagom, Barbro Bronsberg
Medverkat i 2 video "Stressa lagom" för ungdomar på högstadium, gymnasium.

Föreläsare med egna rädslor inför att tala inför grupp

Sedan 1979 har jag föreläst och undervisat om rollspel för att öka ungdomars självkänsla, stresshantering, utbrändhet, arbetslags- och personlig utveckling.föreläsare, Barbro Bronsberg, tala inför klassen

Jag har fullförståelse för den som är rädd för att tala inför klassen. Själv sa jag knappt något i klassen förrän efter på gymnasiet. 

När jag började föreläsa fick jag arbeta många, många år innan jag kände mig bekväm och avslappnad inför grupper. 

Se mig föreläsa om "Gräla hederligt" på SVT Play. 


Kontakta mig!

Jag berättar gärna  om hur " tala inför klassen " så hittar vi ett sätt att hjälpa loss dig som är tonåring eller ung vuxen.

Epost till mig:

Vänliga hälsningar
Barbro Bronsberg

Eller fyll i ett kontaktformulär

Audition till X-factor i Storbritanien

Han var så rädd att han skakade.

Det här klippet är viktigt att se.
Jag förklarar under bilden vad du kan lära så det kanske blir lättare för dig. :)

Det här kan du lära av filmen:

  1. Du är inte ensam. Det är många som har rädslan att tala inför klassen/publik barn, ungdomar och vuxna. Det är ofta den största rädslan människor har. Men det går att komma loss.
  2.  Du har ingenting att skämmas över. Det är inte ditt fel att det låst sig. Han berättade och sökte stöd hos sin farmor/mormor som trodde på hans talang. Det är viktigt att berätta för någon du tror kommer att ta dig på allvar, och att ni tillsammans letar lösningar. Min erfarenhet är att den som vågar berätta för andra har lättare att komma över rädslan.
  3. Strunta i andras negativa kommentarer. Han hade tyvärr låtit några människors negativa kommentarer hindra honom från att söka till X-factor i många år. Den andra största rädslan som människor har i alla åldrar är: - VAD ska andra tycka? Du ska leva ditt liv. Inte deras.
  4. Var modig. Han var ju så rädd att han skakade både i armar och ben, och alla såg det, men han gjorde det. Strunta i om andra ser att du skakar, svettas eller blir röd. Han fick publikens stöd. Ingen såg hånfullt på honom.


Om det är svårt i alla fall,
fast du provar mina råd här ovanför 
kontakta mig gärna.

Jag hjälper loss dig. Jag önskar så att jag hade fått hjälpa honom med de metoder som jag kan. Och jag vill lika gärna hjälpa loss dig. För ibland är rädslan så stark att det är nästan omöljigt att komma loss på egen hand.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.