första rubriken

This is your first paragraph.

Mental träning trötthet och orka mer. Mina första konkreta resultat med mental träning upplevde jag när jag reste runt och höll föreläsningar om utbrändhet  och arbetslagsutveckling över landet. På den tiden (1980- 1990-tal) fanns det tid och pengar för att hålla föreläsningar och workshops som pågick hela dagar.

Jag orkade inte en hel dag energimässigt

Föreläsare, Barbro Bronsberg, mental träningJag märkte att jag inte orkade energimässigt från 8.30 – 16.30. Efter den över hela landet heliga fikatiden 14.30-15.00 hade jag svårt att hålla koncentrationen uppe. (Jag dricker inte kaffe eller svart te som många använder för att orka hela dagen.)

Jag skulle dessutom knyta ihop dagen, och kanske ge uppgifter att fundera över till dagen efter.(Ja på den tiden hade vi tid och råd med tvådagar - utbildningar…) Jag var trött som barnet på bilden.

Programmerade energin i hotellsängen

Till slut kom jag på att behövde få med mig kroppen under dagen. När jag gjorde min mentala träning för att göra bra ifrån mig innehållsmässigt, våga tala inför stora grupper och liknande hade det fungerat bra.

En hotellkmental träning, Barbro Bronsberg, trötthet, orkaväll i Eskilstuna låg jag i mörkret och föreställde mig att jag pratade med min kropp. Jag visade inre bilder av hur dagen efter skulle bli, när ”vi” skulle börja kroppen och jag, när det var okej att vila (lunchen) och jag skapade energibilder av ljus och kraft i mig.

Jag ”programmerade” mig till att ha ork och skärpa fram till 16.30, medan jag packade ihop mina saker och tog mig till tåget hem. Så visade jag kroppen att det var helt okej att sova och vila på tåget, men inte innan.

Till min förvåning fungerade det

Fast jag är en stor anhängare av tankens kraft, mental träning och annat åt det hållet blev jag förvånad. Den dagen höll jag skärpan mentalt till slutet och jag var pigg fram till tåget. Sedan kom tröttheten. Imponerande vad det går att göra med de inre resurserna vi har och som vi alltför sällan använder i vardagen. Mental träning, trötthet orka mer

Det är ju inte bara idrottskvinnor på elitnivå som har glädje av mental träning. Kanske är det de här programmeringarna av mitt inre som gör att jag har svårt att hålla mig vaken på tåg idag? Jag sover så fort tåget har lämnat stationen och biljetten kollad.

Prova och orka mer du med

Gör ”programmeringen” på kvällen och berätta tydligt med bilder hur du vill ha energikurvan dagen efter. Prata med den som om den har ett intelligent medvetande och minns och förstår det du säger. Men kom ihåg att också bry dig om kroppens behov av vila för att ladda om. Tala om för den när den får vila, njuta och ha kul.

Tack

Ett artigt ”tack” är en bra avslutning så det inte blir frågan om diktatoriskt befallande. Kroppen är din vän och arbetar dygnet runt för att hålla dig frisk och må bra.

Lägg till en förstärkande affirmation

En affirmation är ett positivt påstående som du förstärker dina målbilder.

 Ex:
- Jag sover nu gott hela natten och när jag vaknar är jag fylld av energi och livsglädje. I morgon kommer jag att möta de rätta personerna, vara med om nya möjligheter och få minst en positiv överraskning. :)

Hitta på din egen affirmation:
- Jag sover nu gott hela natten och...


Lycka till!
Barbro
Till toppen 
Från sidan " Mental träning trötthet och orka mer " till en CD med övningar som ger dig energi

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.