Esther Jerry Hicks känslostegen

Esther och Jerry Hicks har skrivit många bra saker. Känslostegen är en av dem. Attraktionslagen är en annan.

Vi vet alla att det inte alltid är lätt att vara tänka positivt och optimistiskt. Lagenen om attraktion säger: "Det du fokuserar på får du mer av." "Det som i grunden är lika dras till varandra". Så när vi ska använda tankens och känslans kraft för att nå våra mål och nå det liv vi vill leva behöver vi vara fulla av tillförsikt, optimism och glädje.

Att ta sig från en känsla av maktlöshet, uppgivenhet och rädsla till glädje på en gång känns omöjligt. Snarare som ett hån när vi mår som vi mår.

Känslostegen hjälper dig att peppa dig själv

När jag läste om Esther och Jerry Hicks känslostege (minns inte vilken bok och den heter säkert inte så, men jag kallar den så) tänkte jag: - Äntligen konkreta råd hur ta sig upp ur en jobbig känsla.

De gula markeringarna på bilden nedanför visar punkter kopplade till känslor som du kan lösa upp med hjälp av TFT, tankefältstekniker. Och det är ju också hoppfullt att det går att göra något åt det: genom att lätt knacka på punkterna och tänka och känna den jobbiga känslan, så släpper den.

Titta nu på bilden och läs sedan mer under bilden :)
Esther, Jerry Hicks, tankefältstekniker

Esther Jerry Hicks Känslostegen

Känslor 8-22 de tyngre hindrar dig att nå målen

Känslorna i svart ovan är absolute inte fel att känna. Klart att vi har rätt att bli besvikna, arga, känna rädsla och sorg. Men - om du fastnar i dem, om du ofta känner dig maktlös, ovärdig och pessimistisk kan det vara bra att tänka på att du kan hjälpa dig upp för stegen - mot de blå känslorna nr 1-7.

Försök så gott det går att kliva uppåt när du mår dåligt...  kan du t.ex. gå från rädsla inför att något ska hända till oro? Ja du du högt dina energier. Kan du känna osäkerhet istället för maktlöshet? Testa.

Känslor 1-7 hjälper dig nå det du önskar

De blå känslorna höjer din känslostämning och därmed energi i och runt dig, i auran.

Gör så här:
Tänk på något framöver där du oroar dig, eller tänker/känner pessimistiskt. - "Det kommer aldrig att gå. Jag är alltför..." Tänk och känn nu på situationen eller allmänt och känn dig:

  1. Nöjd. Känn dig nöjd med något som har med situationen att göra, eller låna känslan från något annat sammnhang. Det känns väl bra?
  2. Hoppfull. Öka nu det positiva genom att känna hopp inför situationen. Sug på den karamellen och gotta dig åt det.
  3. Optimism. Öka ännu mer. Tänk på situationen och känn optimism. Ja, det här kommer ju att gå bra!
  4. Positiv förväntan, tilltro. Det är ju ännu lite starkare så gå in i sådana tankar, bilder och känslor vad gäller situationen.
  5. Entusiasm, ivrighet, lycka. Testa nu att uppleva situationen så här. YES! BRA! Det öppnar sig möjligheter...
  6. fortsätt... med de andra känslorna.
Du kan också ta in musik som fyller dig med glädje. Jag brukar lyssna till Tina Turner "Simly the best" och dansa som publiken på filmen (Jag grejar inte att röra mig som Tina :) )eller ABBA "Dancing Queen" (Ja vuxna får hoppa i sängen och dansa utomhus och bada med kläderna ). Kraftfull, glad musik som får dig uppför stegen några pinnhål...

Ju högre upp på stegen du är desto lättare att du drar till dig det du önskar och når dina mål. Lagen om attraktion säger ju: lika dras till lika.

Lycka till!
Barbro

Prenumerera på miitt NYHETSBREV så får du ännu fler tips och övningar

Kreativa frågor, creative questions, Esther Jerry Hicks
Från " Esther Jerry Hicks känslostegen " till sidan med " Creative questions" som hjälper dig att tänka positivt ännu lättare.

Kreativa frågor är en rolig teknik som du snabbt kommer att förstå hur den fungerar.

Så varför är DU en inspiration för andra?

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.