Akupunktur, ljusakupunktur, Qiterapeut

Akupunktur, ljusakupunktur. Jag är utbildad Qiterapeut sedan år 2000. Qi betyder ju Livsenergi och det innebär att jag bl.a. ger ljusakupunktur, dvs. belyser meridianpunkterna med infrarött ljus. Det ger i princip samma effekt som vanlig akupunktur med nålar.

Diagnos och mätning först

Med en fininställd punktmätare börjar jag med att mäta personens meridianer. Mätpunkterna finns på fingertopparna och "tåtopparna". Akupunktur-ljusakupunktur-energiflode-qi

Jag ritar ett schema som visar om meridianerna är i balans, saknar eller har för mycket energi.

När jag vet det vet jag också hur jag ska behandla personen.

Här nedan ser du först hur ett schema ser ut på en person första gången. Personen kom till mig för trötthet, utbrändhet. Ögonen var matta och hela personen satt uppgiven, andades tungt och var inte glad över livet.

Läs mer om hur du själv kan påverka din energinivå med en övning
utbrandhet-trotthet-akupunktur-ljusakupunktur

Personen önskade med hela sig att återfå energi för att få tillbaka sitt liv, sin glädje. Så här stor trötthet, eller utmattning, eller utbrändhet kan hålla i sig flera år och är svår att rätta till med viljans kraft, vila eller terapi.

Kroppen har halkat ner i ett tillstånd där den behöver draghjälp för att energin ska börja "spinna" igen. Ungefär som ett bilbatteri som laddat ur och behöver startkablar med kraft utifrån.

Belysa meridianpunkterna med infraröAkupunktur-ljusakupunktur-Qimastertt ljus


När jag "vet läget" belyser jag vissa punkter, beroende på problem och årstid, med infrarött ljus. Det är ungefär som att lägga starkablar på ett urladdat batteri. Kroppen/batteriet behöver hjälp för att komma över till att kunna få igång energiflödet för självläkning. (Och batteriet duger till att starta motorn.)

Kroppen sköter sedan läkningen med den elegans och intelligens som den besitter
- bara vi tillåter den att leva under rätt förutsättningar.

Speciellt bra vid utmattning och trötthet

Min erfarenhet är att metoden är speciellt bra när det gäller utbrändhet, utmattning och stor trötthet. Kroppen har då kommit under en nivå där den kan ladda själv genom rätt mat, vila, motion osv.

Den behöver få sig den extra kicken som ljusakupunkturen ger. Med olika enkla energiövningar som jag lär ut kan personen få behandlingen att räcka längre.

Kombinerat med TFT, TAnkeFältsTerapi / Tekniker
blir det en kraftfull behandling. Då arbetar vi med de känslomässiga - och tankemässiga - delarna som påverkar utbrändheten/utmattningen.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få inspiration kring hälsa.

Från sidan Akupunktur ljusakupunktur Qiterapeut till en sida med en av de kraftfulla tekniker jag lär ut.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.