Bok-och filmtips!

Böcker och filmer har verkligen varit mina vänner sedan jag var liten. Kan inte tänka mig ett liv utan den inspiration jag får genom andra människor som skriver eller gör filmer.

Här tipsar jag om det som jag själv haft glädje och och tror att även du skulle... Tipsen är inte i någon speciell ordning för du har ju din egen inre ordning som du vill utvecklas efter. Gå på känslan!


Områden där jag rekommenderar olika böcker:
Böcker/ljudböcker:Tankens, känslans kraft 
Lagen Om Attraktion (LOA)

Mental träning, The Secret, lagen om attraktion är begrepp som lär oss att använda den potential vi har inom oss så vi når de mål vi vill nå."Attraktionslagen -
så får du den att verka till din fördel"

Esther och Jerry Hicks.


 Läs vad lärarna till de som är med i The Secret säger om LOA, Lagen OmAttraktionslagen, lagen om attraktion, Esther Jerry Hicks Attraktion. Bra bok att äga och läsa lite i då och då för att påminna sig. Pocketbok så har råd att äga ett ex du med :)

De bästsäljande författarna Esther och Jerry Hicks förklarar här hur allt det du upplever, både önskat och oönskat, förmedlas till dig av universums mäktigaste lag: Attraktionslagen.Kommentar från kvinna som kombinerar Attraktionslagen med min CD "Skapa balans i livet och må bra". Där finns en vänlig varelse som hjälper dig att nå dina mål.

- Attraktionslagen. Det har blivit lättare att tillämpa lagen om attraktion. Betydligt lättare! Jag hade svårt att se framför mig hur det positiva livet skulle bli men tillsammans med varelsen har polletten ramlat ner för mig.

- När det händer många negativa saker är det svårt att se positiva saker framtiden. Men när varelsen är med mig är det plötsligt möjligt. Jag får nästan mirakellösningar numera…

TIPS!
Börja med mindre mål som du helt säkert känner att du kan nå - och trappa sedan upp och expandera det du betraktar som möjligt.

Hur du steg för steg kan bli bättre på att tänka, känna positivt. Känslostegen inspirerad av Hicks tankar lär dig.
Gå min kurs om Attraktionslagen och lär dig mer praktiska övningar"Hemligheten" /"The Secret"
Rhonda Byrne

Den svepte fram över världen och översattes till många, många språk: Hemligheten/på svenska/The Secret med sin inspirerande DVD-film och bok. Ett måste för den som medvetet vill skapa ÄNNU MER i sitt liv.
Hemligheten, The Secret, Rhonda Byrne
Lagen om attraktion, tankens och känslans kraft, konkreta exempel på övningar, människor som delar med sig av vad teknikerna betytt för dem i deras liv. Lättläst, inspirerande! Och du får tänka själv: Vilka mål vill du nå med de här redskapen?

Exemplen i boken/filmen kan verka lite väl materialistiska för en del (bilar, stora hus, tjäna massor med pengar) men teknikerna fungerar även om du vill ha en sommarstuga utan vatten, byta jobb och tjäna "lagom" osv.
 Köp på Bokus eller Ad Libris

"Möt din skyddsängel"

Prinsessan Märta Louise och Elisabeth Samnöy

Mö din skyddsängel, Prinsessan Märta Louise, Elisabeth Samnöy
Boken handlar om så mycket mer än änglar. Det är en bok i personlig och andlig utveckling. Övningar hjälper dig att få bättre kontakt med din kropp och din potential som människa, och känna mening med livet på planeten.

Den förklarar energisystemen i kroppen (chakror, meridianer och auran). Författarna tar också upp indigo-och kristallbarn som något självklart och naturligt. Helt säkert har de också gjort en AuraTransformation™  för flera övningar påminner om de som ingår där. Författarna berättar generöst om egna problem och hur de löst dem.

Författarna säger:

"Det viktigaste vi vill förmedla är den glädje och spänning det ligger i att ha ett ärligt möte med sig själv. I ett sådant möte kan du upptäcka kvaliteter hos dig själv som du inte visste att du hade."

Boken slut på Bokus/förlaget. Ex kvar AdLibris
Indigobarn, kristallbarn, energibarn

Barnen som föds sedan början/mitten av 80-talet är en uppgraderad version av människan :). De fungerar annorlunda än vi äldre, har en högre energifrekvens, en helhetssyn på livet (märks kanske mer som äldre) och är allmänt fantastiska.

Sätt dig in i hur de "fungerar" och uppgradera dig själv så du blir ett medvetet, kunnig stöd runt dem oavsett om du är farmor, förskollärare, lärare, barnpsykiater eller granne. Barnen och ungdomarna behöver vuxna som förstår och arbetar med sin egen personliga utveckling.


Min förläsning om Indigo-kristallbarn och Nya Tidens Vuxna"Kristallbarn, indigobarn och framtidens vuxna! Anni Sennov.  Kristallbarn, indigobarn, Anni Sennov

1995 var det år då alla barn föddes med indigoaura. 2012 är det år då enbart kristallbarn föds på den här jorden. Gemensamt för de här barnen är att de har en del helt annorlunda mänskliga karaktärsdrag med sig från födelsen än vad deras föräldrar och alla tidigare generationer har haft.

Föräldrar, far- och morföräldrar, förskolor och skolor, ja hela samhället står inför stora utmaningar när det gäller att uppfylla dessa nya barns framtida behov av bland annat utbildning och mänsklig utveckling. Hur fungerar barnen, och vilka behov har de - dessa framtidens vuxna?

För att bättre kunna stödja dem kan du som vuxen uppgradera din egen aura, göra en Auratransformation™ , och fungera väldigt likt barnen och ungdomarna. En bok för alla nytänkare som kommer i kontakt med barn.

Det här är en mer andlig bok om den nya tidens barn och ungdomar och det som sker på planeten just nu - en medvetandeexpansion.

Jag har alltid ex på mottagningen som du kan köpa/få skickade.
Kontakta mig.


"Energibarn - våra älskade skitungar" Anna Hallén. Energibarn - våra älskade skitungar, Anna Hallén


Konkret, kärleksfull bok som vill att vi tillåter barnen att få vara olika, att vi kan låta barnen har sina inlärnings-
stilar, kostens betydelse för att hyperakitiva barn ska gå ner i varv, många matrecept som är goda för alla.

Och mycket annat bra!

Boken tar mest upp livet i skolan för barnen men om du tänker själv kan du överföra det till alla delar av livet. Hon talar inte om dem som indigobarn, men hon är kärleksfull och respektfull och det är det viktiga!

 Köp på Bokus eller Ad Libris

"Autism - en sjukdom som kan läka"
Harald Blomberg

Vanliga sjukvården och vetenskapen ser autism som ett tillstånd som är ärftligt och inte kan botas. Harald Blomberg provocerar genom att påstå:

"Det finns i själva verket hundratals forskningsstudier, som visar attAutism, Harald Blomberg autism är en miljöbetingad sjukdom orsakad bl.a. av vaccinationer och tungmetaller, främst kvicksilver.

En stor del av boken handlar om hur autism framgångsrikt kan behandlas bl.a. med diet, kosttillskott, hyperbar syrgasbehandling och rytmisk rörelsebehandling. Med rörelsebehandling kan man stimulera områden i hjärnan som är skadade vid autism så att deras funktion förbättras och motoriken, språket och kontaktförmågan förbättras."

Köp via hans hemsida:www.haraldblomberg.com


"Awesomism - Ett nytt sätt att förstå
diagnosen autism"
Suzy Miller

En bok som riktar sig till föräldrarna och deras känslor när de har ett barn med autism.
  • Hur hanterar jag som förälder min egen och omgivningens stress när mitt barn inte är ”som alla andra”?Awesomism, Suzy Miller, autism
  •  Hur hanterar jag som förälder mina egna känslor av skam, skuld och frustration?
  • Vad är positivt med att ha ett barn med någon form av inlärnings- eller koncentrationssvårighet?
  • Vad är anledningen till att det de senaste åren skett en sådan explosion av barn som fått någon form av diagnos som autism, adhd, asperger, dyslexi m.m? Är det en ren tillfällighet eller kan deras annorlunda sätt att uppfatta verkligheten ge oss nya perspektiv?
  • Leder vår strävan att nå kontakt med dessa barn till att vi utvecklar oss själva? Kan de hjälpa oss förstå oss själva bättre?
  • Hur kan jag minska barnets stress genom att förstå barnet bättre, öka omgivningens förståelse och ge bra kost & näring?

Suzy Miller har arbetat med barn med inläsnings-och koncentrations- svårigheter i mer än 20 år, varav de senaste 10 åren med autistiska barn.
Pris: 150 kr + porto.
Köps genom svenska förlaget: Sorena AB. www.sorena.seHälsa

Här finns boktips med olika teman för din fysiska hälsa.


"Att vara jordad : den kanske viktigaste upptäckten för vår hälsa i modern tid"
Clinton Ober, Stephen T Sinatra, Martin Zucker


Att vara jordad, Clinton Ober, Stephen T Sinatra, Martin Zucker"Har du elektronbrist? Det har du om du lider av sjukdom, smärta eller inflammation. I denna bok får du lära dig hur naturens ursprungliga inflammationshämmare - nämligen Jorden själv - kan bota din brist och förbättra din hälsa, energi och sömn.

Under dina fötter när du är utomhus finns inte bara gräs, jord, sand och betong. Där finns också en alltid närvarande källa av naturlig, läkande energi.

När du har läst denna bok, kommer du aldrig mer att titta på marken under dig på samma sätt. Vi människor, liksom allt annat levande, är elektriska varelser på en elektrisk planet, och Jorden under oss är mer än något som vi bara kan stå, gå, leka och bygga på - den är en källa till obegränsad läkande energi. "

Sida som säljer saker som hjälper till med jordning:

 Köp boken på Bokus eller Ad Libris


"Äta djur"
av Jonathan Safran Foer


Varför blir kött bara billigare när allt annat blir dyrare? Varför äter vi egentligen kött? Och varför äter vi bara vissa djur
och inte till exempel hundar?

Äta djur, Jonathan Safran Foer, vegetarian

När Jonathan Safran Foer blev pappa började han fundera på vilken mat han skulle ge sin son. Själv hade han av och till varit vegetarian sedan han var nio år, men egentligen aldrig funderat särskilt mycket på varför. Kanske var kött något hans son behövde äta för att få i sig allt nyttigt.

Äta djur är Foers första fackbok (och enda, påstår han själv) och är lika mycket en filosofisk essä som ett upprörande reportage och en ögonöppnare för alla som någon gång funderat över vad det innebär att äta djur.

Han har intervjuat filosofer. Han har hälsat på hos den enda kalkon- farmaren i USA som låter fåglarna gå fritt utomhus, en vegatarian som föder upp köttkor och en etisk slaktare.

När han hörde av sig till livsmedelsjättarna möttes han dock av tystnad, och de enda som kunde hjälpa honom att göra ett studiebesök på de riktigt stora djuruppfödningsanläggningarna var djurrättsaktivister som i hemlighet filmar och dokumenterar missförhållanden.

Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit
som ligger på tallriken framför dig.


Köp boken på Bokus eller Ad Libris

Kontrastera sedan "Äta djur" med att läsa "Zander och tiden"
och fundera över ditt förhållande till djur och livet.


"Zander och tiden"
av Emelie Cajsdotter

Zander och tiden, Emelie Carlsdotter, djurkommunikation
Här en av mina favoritböcker som gör mitt liv mer magiskt och kärleksfullt. Rekommenderar varmt boken för dig som älskar djur eller vill utvecklas och våga läsa något nytt.

"Tiden är människans största fiende, sade Zander. Snart skulle han lämna sin kattkropp. Han skulle resa vidare. Men först var det något han måste berätta. Ni kan förstå och analysera, ni människor, sade han. Men ni har glömt hur man upplever det som verkligen är viktigt i livet."

Zander och tiden handlar om djurs sätt att se på födelse, död och åldrande. Om människans rädsla inför det okända, samt vårt förhållande till tiden.

Zander och tiden gavs ut på Byggförlaget år 2002 kommer nu i en reviderad upplag. Emelie arbetar som djurkommunikatör.


Övriga boktips:
  • Rensa i röran. Karen Kingston. Ett måste för den som vill höja sina energier. När vi städar, röjer, ger bort lättar energier och vi öppnar för nya att komma in i vårt liv.
En ängel i ditt hus, Denise Lynn
  • En ängel i ditt hus. Deniese Lynn. Hur du med olika metoder kan rena energierna i ditt hus och på din mottagning, om du arbetar med klienter. Har många fler sätt att rena än bara Feng shui. Bra bok!


SKRIV IN DIG OCH FÃ… MITT NYHETSBREV


text kommer vartefter jag hittar bra filmer

Filmer att hyra/ köpa:
Youtube, filmtips
YouTube:


Köpa eller låna på biblioteket

Du får länkar här till bokhandel på nätet men ett tips är också att låna på biblioteket. I Örebro är det så bra så jag kan föreslå dem att köpa in böcker som JAG vill läsa. De gör det om boken är rimligt dyr och de tror att fler kan vilja läsa den. Så öka gärna ditt biblioteks bestånd av vettiga böcker :) så kan ju fler läsa och ta in nya tankar.Till topppen

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.