CD Skapa balans i livet och må bra!

Stresshantering för en lugnare vardag

Här presenteras varje program grundligt
för att du ska få ut mesta möjliga av din CD.


Skapa balans i livet och må bra!

Av och med Barbro Bronsberg.

Livet får och kan vara lätt och roligt! Du kan påverka din stress! Den här CD-skivan hjälper dig att ta tag i stressen i vardagen.

Skön avslappning får dig att lättare höra din inre röst så den vägleder dig till ett lugnare liv. Du lär dig fylla på dina behov och hantera stress och höga krav. Och sist men inte minst går du in i ditt nya framtida liv och skapar det med tankens och känslans kraft.

Varje program presenteras mer utförligt längre ner. Klicka på blåa länken

CD, Skapa balans i livet och må bra, Barbro Bronsberg, Earbooks
   1. Balans med hjälp av din inre röst.
      Spår 2-4. 20 min.
   2. Fyll på och ta hand om dina behov.
      Spår 5-7. 20 min.
   3. Minska stressen och lev nöjd!
      Spår 8-11. 22 min.
   4. Lev ditt liv i balans och må bra!
      Spår 12-13. 18 min.


Tips för att få bästa resultat med din CD-skiva

Den här CD.n har sköna affirmationer som vandrar från öre till öra för att förstärka kraften i det positiva påståendet. Du får bäst effekt i hörlurar.

Ca 78 min totalt
Pris: 140 kr.
Erbjudanden  och beställning.

Musiken är gjord av Thaddeus, Sanaya Roman (www.orindaben.com) och Michael Hammer (www.michaelhammer.com)Tips för bästa resultat med mina CD


CD Skapa balans i livet och må bra!

Stresshantering för en lugnare vardag
av och med Barbro Bronsberg


1. Balans med hjälp av din inre röst.

20 min. Spår 2-4.Skapa balans i livet och må bra, Barbro Bronsberg, CD, personlig utveckling, slappna av

Det här programmet ligger först för att du ska förstå att det viktigaste du kan göra är att landa i dig själv, i din kropp med fokus riktat inåt mot din inre röst.

Ofta när vi stressar tappar vi bort vår egen inre röst och går på andra åsikter, behov och sätt att leva.

Men du ska leva ditt liv! På ditt sätt! Ingen annan kan bestämma över dig. Du kan inte kopiera någon annans sätt att tänka, känna och reagera – och förvänta dig att må bra. Förebilder är ok att ha. Men du ska alltid lyssna inåt och känna efter om det stämmer med dig. Även om du är den enda på planeten som behöver något för att minska stressen ska du se till att få det. Lev ditt liv!

Du går in i ditt underbara inre landskap och sätter dig med ryggen mot en solvarm mur och vilar. Där gör du sedan den viktiga sorterings - övningen (den återkommer i flera varianter på den här CD.n) där du sorterar ut allt det om inte är du, (så du bättre kan höra din inre röst) och sedan tar du hem det som är du. Det av dig som du kanske tappat bort i stressiga möten på arbetet och med alla saker du ska göra hemma.

Men du ska också ta hem alla delar av dig. Även de svaga, de som kanske inte vill kännas vid. För du kan inte vara hela du förrän du lugnt accepterar dig som du är just nu…
Sedan kan du ta ytterligare steg framåt i din utveckling, men från grunden att du accepterar dig där du är nu.

Jordning - landa i din kropp

Det finns en skön övning där du jordar dig, riktigt känner att du har en kropp och att du har kontakt med planeten, Moder Jord du bor på. Också en viktig del i din stresshantering.
När vi lever stressade kan en stund i naturen verkligen göra underverk. Jag anser att vi hör hemma mycket mer i naturen. Vi är inne alldeles för mycket. Kroppen är ett energifält som behöver laddas i kontakten med naturen, planeten.

Läs gärna boken: "Att vara jordad: den kanske viktigaste upptäckten för vår hälsa i modern tid" Clinton Ober, Stephen T Sinatra, Martin Zucker

Varelsen

På den här CD.n möter du ”varelsen”. Den är din guide, din kärleksfulla vägledare under många övningar. Du föreställer själv hur den ser ut. Den kan vara en ängel, en god vän du litar mycket på, ett kraftdjur som indianerna har, eller…

Varelsen hjälper dig sedan att lyssna inåt till ditt hjärta, din mag - känsla och du ställer frågor till dig själv kring något område där du vill veta var du egentligen står.

Väldigt skönt program att lyssna till. När du är lugnare och i kontakt med dig själv kan du lättare styra upp stressen i det yttre. Återvänd ofta till inre trädgården och dig själv.2. Fyll på och ta hand om dina behov.

 20 min. Spår 5-7.

För att skapa balans i ditt liv behöver du veta vad du ska balansera. Du är en komplex varelse, människa, med många behov som behöver tillfredställas för att du ska minska stressen, vara nöjd och må bra.

Här går du som så ofta till din inre vackra trädgård och möts av varelsen som står där och väntar på dig. Den peppar dig till att du har rätt att må bra och tillsammans går ni ett fantastiskt hus, Behovens Boning där du kan önska dig och få allt du behöver och vill ha. Bara önska och ta för dig.

Sedan leder dig varelsen på ett spännande besök i din vardag. Jag säger inte vad utan låt dig överraskas härligt första gången du lyssnar. Jag lovar att du kommer att se på dig och din vardag med nya ögon.

Avslappning, stresshantering, CD, mental träning, Barbro Bronsberg
Vid den sprakande brasan sitter ni sedan och går igenom dina behov en gång till. Du lär dig tänka vad du behöver på kort och lång sikt.

Sorteringsövningen (du lärde dig i program nr 1) finns med så du lär dig att sortera ut och ta hem behov.

Ha gärna papper och penna framme och skriv upp vad du behöver efter att du lyssnat. Gör sedan en liten handlingsplan.

Extra övning som inte finns på CD-skivan


Här är en bra övning om du är mycket stressad och kanske inte har brytt dig om dig och dina behov på länge. För att komma igång igen gör övningen några gånger – och se till att i praktiken göra det du kommer fram till – så kan stressen vända.

Skriv en lista med 30 saker du tycker om att göra. Stort eller litet spelar ingen roll. Kan kännas trögt i början men bara fortsätt. Skriv ner utan att blanda in logik och om det är möjligt eller inte.

När du har din lista färdig: välj ut fem saker du vill göra mer av och se till att få in dem i ditt liv. Skriv in i almanackan, ring väninnan/vännen du inte haft tid med på länge eller gå själv på bio om ingen hänger med. Bara du gör något.

Glädjeflödet sätter då igång och du kommer lättare igång med att göra bra saker för dig, som i sin tur minskar stressen.

Du blir bättre på att se över dina behov så du kan balansera in det i livet oftare.

OBS!
Balans i livet handlar inte om att
en gång för alla hitta den rätta perfekta balansen.
Det handlar om att leva
som en lyhörd livskonstnär och ofta lyssna inåt till:

- Vad behöver jag nu?
- Vad är viktigast för mig?
- Hur kan jag se till att få det snarast?

Till toppen på sidan


3. Minska stressen och lev nöjd!

22 min. Spår 8-11.
Det här programmet har fler spår än de andra. Det är för att du ska kunna backa och göra om övningarna medan du sorterar och funderar över stressen.

Lyssna på alla programmen först i den ordning de ligger så du vet vad du kan använda dem till. Det här programmet är tänkt att du ska använda när du ÄR stressad, när det bara är för mycket i livet och du tappat kontrollen, är frustrerad och behöver hitta tillbaka till i vilken ordning du ska ta saker och ting, sänka kraven och hantera stressen.

Det viktiga är att du använder programmet även om du är stressad!!! För stressen gör att du smiter och hittar på en massa annat istället för att stanna upp och ta tag i den. :)
Det är rent biologiskt! Dina stresshormoner pushar dig till kamp eller flykt, att göra, göra istället för att stanna upp och skaffa överblicken du så väl behöver.

Lova dig själv att lyssna på det här när du behöver det som bäst!

Gå ner i varv och återfå överblicken

Återigen det underbara inre landskapet med den sagolika trädgården. Den här gången får du först vila en i en skön hängmatta. (Läs också om min andra CD som har med stresshantering att göra: Tillåt dig vila och bara vara. Där ligger du också skönt i hängmattan och tar igen dig.)

Hängmattan gör att du går ner i varv, rent biologiskt i kroppen, för att överhuvudtaget kunna ta tag i det som stressar dig. Jag vet! Det kommer att ta emot. Men var modig! Ge dig tiden!

Sorteringsövningen används nu i akutläget.

Sortera ut ur dig, ur din kropp allt det som stressar dig. Bort, bort! Ta sedan hem ditt lugn, din överblick, kraften, självkärleken och annat du behöver för att se och känna klarare inför din livssituation.

OBS! Varelsen är inte med här. Tanken är att du ska klara av det här på egen hand. Att du ska vara din egen bästa hjälpare, för det behöver du vara i vardagen.

I din vackra trädgård får du sedan under lugn sortera och förändra det som stressar dig. Se vilka små steg du kan ta och vilka större på lång sikt du behöver ta.

Använd gärna övningen i vaket tillstånd nästa gång du blir stressad, eller innan du somnar utan att min röst guidar dig.

Alltför höga krav

Så är det dags att ta tag i alltför höga krav du ställer på dig, eller som ställs på dig utifrån. Också en viktig stund där du sorterar och funderar. Men allt sker under lugn och med vacker musik i bakgrunden så njut samtidigt.

Nöjdhet

Nu har du arbetat bra med din konkreta livssituation då behöver du avrunda med en skön övning där du är nöjd med dig själv och det du gör och är. I trädgården finns en vacker damm med växter och fiskar… dit går du och gör nöjdhetsövningen. Så skön och vacker!

Ha gärna papper och penna framme och skriv ner idéer om hur du kan balansera bättre i ditt liv, prioritera vad som är viktigast för dig att ta tag i för att stressen ska minska och annat.

Fortsätt sedan med övningen i vardagen i vaket tillstånd. Det här är bra stresshanteringsövningar både för att lyssna i avslappnat tillstånd och för att använda praktiskt.


Kommentar från lyssnare:

"Jag stressar mig själv så det kryper inom mig ibland. Känner frustration över att aldrig bli klar. Därför har nog din CD kommit till mig i grevens tid.

Jag tycker det är bra med korgarna som man får lägga i sånt ska göras nu och sånt som kan vänta. Första gången jag gjorde det hamnade allt i första korgen och inget i senare korgen, det säger en hel del om mig. Gillar att höra att mitt liv får vara lätt och roligt. Lyssnar jag på den  här skivan regelbundet så ska jag nog varva ner så småningom."
Varma hälsningar Helena
4. Lev ditt liv i balans och må bra!

 18 min. Spår 12-13

Lyssna till övningarna när du vet lite mer hur du vill leva ditt liv i balans och med mindre stress. Här handlar det om målbilder, tankens och känslans kraft.

I din vackra trädgård söker du tillsammans med varelsen upp din kraftfulla skaparpyramid i kristall. Den gnistrar i solskenet. Ni går in och du njuter av att se och känna i dina inre bilder att det är SANT att du verkligen lever det här livet som du vill leva. Du fyller på dina behov, trappar ner på kraven och är där!

Stödjande övningar där hela ditt inre, ditt hjärta – ja hela universum hjälper dig att nå dina mål. Allt är möjligt.

Expandera din mål och njut ännu mer… allt kommer att gå bra och du kommer att lyckas. Härligt, härligt!

Tillsammans med varelsen besöker du dig i framtiden – som ju blev ännu bättre än du föreställde dig. Ja det är sant! (I den stämningen peppar jag dig  :) så du verkligen ska känna att det är SANT!

Hjärnan kan nämligen inte skilja på fantasi och verklighet när du är avslappnad så med den väldiga kraft du har inom dig skapar du lättare det liv du vill leva.

(Läs mer om min kurs som tar upp lagen om attraktion, tankens och känslans kraft för att nå dina mål: Skapa det liv du längtar efter och vill leva)

Citat av kvinna som ofta använder just den här övningen:

- Jag har övningen med mig hela tiden även utan CD.n. Jag pratar med varelsen hela tiden och vi tittar på saker tillsammans i mitt liv. Den har blivit en naturlig del av mig. Övningen är ett starkt stöd.

- Jag får konkreta resultat i vardagen utifrån mina mål. Mitt liv blir steg för steg bättre utan att jag egentligen behöver anstränga mig och planera. Jag arbetar bara med varelsen och de inre bilderna.

Till toppen på sidan

Boken "Bränn inte ut dig"

Tillsammans med Nina Vestlund har jag skrivit den mycket uppskattade och BRA boken "Bränn inte ut dig".
Den har sålts i över 100 000
exemplar på svenBränn inte ut dig, Barbro Bronsberg, Nina Vestlundska och är översatt till åtta språk.

Fylld med bra övningar, tips, inspiration, erfarenheter från människor som stressat, gått in i väggen och kommit tillbaka.

Slut i handeln men jag har ex kvar om du vill köpa.
Pris: 150 kr plus porto.

Beställ .
Boken "Attraktionslagen"Attraktionslagen, Esther Jerry Hicks, mental träning

Ett måste för dig som vill förändra din stress är att lära dig mental träning, visualiseringstekniker och lagen om attraktion. Du kommer åt så mycket mer av din förmåga att förändra i ditt liv.

"Attraktionslagen" av Esther och Jerry Hicks,
är en pocket som du har råd att köpa :) och som kan innebära stor positiv skillnad i ditt liv.


Samma kvinna som tagit till sig varelsen i vardagen rapporterar:

- Attraktionslagen. Det har blivit lättare att tillämpa lagen om attraktion. Betydligt lättare! Jag hade svårt att se framför mig hur det positiva livet skulle bli men tillsammans med varelsen har polletten ramlat ner för mig.

- När det händer många negativa saker är det svårt att se positiva saker framtiden. Men när varelsen är med mig är det plötsligt möjligt. Jag får nästan mirakellösningar numera…

 
Läs mer om den och andra boktips.x

Andra CD som kan passa 

Våga säga nej! CD, Barbro Bronsberg, stresshantering

Våga säga NEJ! Våga säga JA!
Du behöver kunna sätta gränser om för att hantera din stress bättre. Skydda dig och din tid genom ett nej och öppna genom ett ja för det du hellre vill och behöver. En bra CD där du tränar dig i dina inre bilder att säga nej i en viss situation och annat. Läs mer.CD, Inre lugn och god sömn, Barbro BronsbergInre lugn och god sömn. Stress märks ofta genom att vi sover sämre, vaknar till på natten och ältar planer, det vi varit med om. Sömn är superviktigt för att vara kreativ och känna glädje på dagen. Den här skivan hjälper dig att sova gott. Men ge den lite tid och använd den under en längre tid. Passa på att somna med målbilder av hur du lever utan stress: lugnt tempo, klarar av allt lätt osv.
Läs mer.

x

PRENUMERERA PÅ MITT NYHETSBREV!

Skriv in dig för mitt nyhetsbrev. Du kan avboka när du vill och jag spammar dig absolut inte. :)

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL FORMULÄRET


Från CD Skapa balans i livet och må bra till HEM

Till toppen på sidan

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.