CD/MP3 Inre lugn och god sömn

Guidade meditationer för din viktiga sömn

Här presenteras varje program för att du ska få ut mesta möjliga av din CD.

Jag rekommenderar CDON, prismässigt.
Klicka och du kommer dit.


Inre lugn och god sömn
Av och med Barbro Bronsberg

God sömn är så viktigt! Och vi vet alla hur svårt livet blir med allt vi ska göra när vi inte får sova tillräckligt gott och länge. Använd övningarna under en längre tid så kroppen kommer in i goda vanor. Håll ut!

Jag tycker själv speciellt mycket om spår 1 som handlar om att släppa dagen och somna nöjd. Ta det som en vana med eller utan CD.


Varje program presenteras mer utförligt längre ner. Klicka på gröna länken

  1. Släpp dagen och somna nöjd. 17 min
  2. Varva ner innan du ska somna. 21 min
  3. Långsam avslappning för skön sömn. 19 min.
  4. Långsam avslappning -kortare. 11 min.

Ca 74 min

Musiken är gjord av Thaddeus, Sanaya Roman
och Michael Hammer.


En lyssnares kommentar:

Mycket bra hjälpa att släppa dagen. Jag lyder vartenda ord av Barbros övertygande röst och slappnar av på riktigt! Slutet hör jag inte för jag är redan i en riktigt djup sömn! Rekommenderar CD-skivan!
Edita Lemonnier


Tips för bästa resultat med mina CD


1. Släpp dagen och somna nöjd

Spår 1, 17 min

Livet står på i 100! Så är det ofta idag. Vi stoppar in intryck hela dagen och kastar oss i säng för att vi "måste" sova med de aktiverande stresshormonerna i gång. Det går inte ihop.

Här får du hjälp att gå igenom dagen som varit och släppa den. Först släpper du det negativa, kanske suddar bort det. Sedan fyller du på med tankar kring det positiva som hänt och uppskattar dig själv. Du arbetar också med att skapa positiva bilder av dagen efter och räknar dig neråt i lugn.
Jag tycker själv mycket om den här övningen. För dagen lämnar mig!


2. Varva ner innan du ska somna

Spår 2, 21 min
Kroppen har svårt att övergå i sömn på befallning och med nästan noll tid att ställa om sig till vila. Här får du hjälp att varva ner innan du gör själva sömnavslappningen. Du ligger i ditt specialinredda underbara sovrum.

Andingsövning gör att du sorterar bort det som stör och sdean följer en skön lång nedräkning med stödjande affirmationer. Brukar ge resultat.


3. Långsam skön avslappning: lång version

Spår 3, 19 min
Den här övningen var nästan jobbig att läsa in när jag var i studion. Både teknikern och jag hade svårt att hålla oss själva vaknar. Med långsam röst guidar jag dig genom kroppen, kroppsdel för kroppsdel och för in sömn och lugn överallt. Du släpper dagen och tankar här med och sedan glider du över i sömnens sköna "dimma".

Om en omgång inte skulle räcka, fortsätter du bara en gång till.


4. Långsam avslappning: kort version

Spår 4, 11 min
Fortsätt lyssna på spår nr 4 som upprepar genomgången av kroppen lite mer koncentrerat eller - om du bara har lite svårt att somna: Lyssna direkt på det här spåret. Eller - sätt på det här spåret när du vaknar på natten så kan du lättare somna om.

Experimentera med de olika delarna så du vet vad du ska lyssna till när olika problem uppstår.Två övningar som inte finns på CD:n

Övning som lugnar kroppen
Gör den innan du ska somna, eller när du vaknar till på natten. Kommer från TFT, tankefältsterapi. Lätt med snabbt resultat. Klicka här!

Övning som lugnar tankar och känslor
Lär dig "sudda bort" tankar och känslor. Speciellt bra om du inte kan somna. Klicka här!


Andra CD som kan passa

Skapa balans i livet och må bra! Läs mer.
Du kan påverka din stress! Sköna övningar hjälper dig hantera stressen i vardagen, fylla på dina behov och sortera i höga krav. Du ser dig sedan i en annan framtid leva det liv du vill leva.

Glädje och livsenergi
När du fokuserar på det positiva växer det. Lyssna och välj glädje gång på gång. Din tillit ökar och goda processer aktiveras i kroppen. Livsenergin ökar i en uppåtgående spiral.Läs mer.


Vill du läsa om fler CD/MP3?


Från sidan CD Inre lugn och god sömn till home