TFT tankefältsterapi och social fobi Patrik

TFT, tankefältsterapi, tankefältstekniker, social fobi, Aspberger, Barbro Bronsberg

TFT tankefältsterapi/teknik och social fobi Patrik 24 år berättar om hur han arbetar på ett väldigt genomtänkt sätt med sig själv för att lösa upp fobin.

TFT, tankefältsterapi, social forbi, Aspberger, Barbro BronsbergDet är verkligen en solskenshistoria när någon med en sk. diagnos, som Aspberger kan påverka
sin sociala fobi.

Svårt att se människor i ögonen, småprata, vara sig själv i matsalen

Patrik är 24 år och har diagnosen Aspberger. En diagnos är ett fack där vi stoppar in människor. En diagnos kan hjälpa och den kan stjälpa. Den säger ingenting om de fantastiska delarna vi har. Diagnosen fokuserar bara på det som INTE fungerar. Många gånger går det att ta sig ”förbi begränsningarna”, problemen som diagnosen antas innebära.

När Patrik kom sa han att han ville ha hjälp med sin sociala fobi. Han tyckte det var svårt att se människor i ögonen, småprata, veta hur man ska uppföra sig i olika sociala situationer som i skolans matsal.

Vi sågs fyra gånger. Jag behandlade och jag lärde honom olika energitekniker, bl.a. självhjälpsdelen av Tankefältsterapi. Han övade hemma och kom med frågor och fortsatte att hjälpa sig själv mellan gångerna.

Det gick sex veckor från start till senaste gången vi sågs när jag intervjuade honom om vad han tyckte om metoden. Resultaten håller i sig.

Övar sig i kassakön - gör det värre

Barbro Bronsberg,
- Patrik, säg något område där du tycker att TFT har hjälpt.

Patrik,
- I alla situationer där man känner nervositet till exempel en kö till kassan.

Det hade varit ett problem för honom i början. Han kände sig plågsamt nervös (8-10 på en skala mellan 0-10) i den situationen. Han förstod precis hur metoden skulle tillämpas visade det sig. Han är dessutom systematisk. ( I TFT är det BRA att förvärra situationen genom att tänka på den i sin värsta form eller sitta så du tydligare känner ev. smärta.)TFT, tankefältsterapi, social fobi, aspberger

- Jag provar att förvärra situationen. Jag har medvetet tappat mynt för att få igång det… på riktigt och sedan har jag knackat på det efteråt, hemma. Nästa gång jag stod i kassan kastade jag ett mynt igen men kände jag ingen nervositet. Jag har inte gjort så här i alla situationer där jag är nervös - ännu…

Han planerar att situation för situation utmana sig själv, känna in, knacka hemma, utsätta sig igen osv.

Lättare småprata när han möter laget


Patrik tycker om idrott och tränar och tävlar själv. Det har varit svårt med småpratet när laget har träffats.

- När vi har kört ett pass har småpratet fungerat bättre – men då har jag knackat TFT innan… och då fanns inte rädslan att prata med någon.

- Det som är bra med TFT är att du vet redan gången efter du knackat  att det har fungerat. Det ger inte resultat på en gång hemma. Du vet ju inte utan märker det först när du provar i praktiken. Resultatet kommer direkt.

Patrik fortsätter med övningarna, har läst intervjun och godkänt den och han heter något annat egentligen.

Mitt nyhetsbrev lär dig mer om TFT


Läs om en kvinna som plötsligt fick problem att tala inför grupp. Det hade fungerat i decennier innan... men hon löste det.TFT, tankefältsterapi, tankefältstekniker, prata inför grupp, social fobi

Fler solskenshistorier, med förteckning över möjliga problem att hjälpa sig  själv med genom Tankefältsterapi.Kontakta mig gärna

Om du känner att du har rädslor inför att prata i grupper, möta andra människor, säga din mening, vara i fokus, privat och på arbetet?
Våga hoppas och tro på att livet kan bli lättare!

Maila mig eller ring 019 10 44 60

Jag har "knackat" massor på mig själv för att få loss onödiga handbromsar och hade jag kunnat TFT när jag började som föreläsare hade jag varit tryggare på scenen decennier tidigare...  

MVH,
Barbro Sol Bronsberg
som verkligen är imponerad av TFT och resultaten som blir. :)


PRENUMERERA PÅ MITT NYHETSBREV!

Innehåll och inriktning:
  • Personlig utveckling med helhetssyn på människan.
  • TFT,tankefältstekniker och andra självhjälpstekniker.
  • Nå dina mål med tankens och känslans kraft, lagen om attraktion
  • Hälsa, stresshantering.
  • Indigo-,kristallbarn och den nya tidens världsbild vi redan lever i
  • Mina CD, kurser och föreläsningar.
  • Fylla på glädje och livsenergi.(Viktigt tema :))
  • Och annat...
Till toppen av sidan


Från den här bra sidan :) TFT tankefältsterapi och social fobi Patrik till huvudsidan med många exemel på lyckade resultat med teknikerna.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.