TFT hjälpte vid livshotande sjukdom

TFT, tankefältsterapi, healing, trauma, psykosomatik, Barbro Bronsberg
TFT hjälpte vid livshotande sjukdom. Läs om en kvinna som verkligen såg sig som en helhet med kropp och känslor.

TFT, tankefältsterapi, bli frisk, healing, Barbro Bronsberg

Här en solskenshistoria om en Eva som hade kort tid kvar att leva, men som bestämde sig för att läka sig själv känslomässigt på djupet – och kom igen.

LivGlädje, lycka, healing, personlig utveckling, traumashotande diagnos

Eva (62 år) kom till mig när hon hade fått en allvarlig sjukdom med en livshotande diagnos. Det handlade enligt läkarna om månader hon hade kvar att leva. Hon hade bevis i form av provresultat som visade på kroppens allvarliga tillstånd.

Men hon vägrade att gå ”den vanliga vägen” via vanlig sjukvård. Hon trodde mer på alternativa behandlingar och fick också andra behandlingar samtidigt som stärkte henne fysiskt. (QXI för den som känner till det.)

Och hon var fast besluten att fortsätt leva!!!
Ville gå till grunden med orsaken 

Hon bestämde sig för att verkligen gå till grunden med de känslomässiga orsakerna till sin sjukdom. Hon var helt övertygad om att det fanns upplevelser, nerstoppade känslor och annat som påverkade sjukdomen. En barndom där hon inte hade blivit sedd, flera kärleksrelationer som varit karga och glädjelösa, traumatiska upplevelser som rån, misshandel och krig.


Maratonknackningar med TFT

Vi träffades några gånger och ”knackade TFT”- maraton, dvs. vi arbetade i långa omgångar i timmar där vi mötte minnen, händelser och trauma på trauma som kom som på ett pärlband. När ett svårt minne var lugnt och färdigt pustade vi ut och så kom nästa. Vi tog pauser, sov och vilade några timmar och fortsatte – fast beslutna att komma till en lugn botten så kroppen kunde få kraft att självläka och bli stark igen.


Eva beskriver själv där hon befann sig när vi möttes:

- Min levnadssituation är den att jag har fastnat i livet, i en slags fälla. Som jag inte kan ta mig ur på egen hand. Jag måste se över mina egna brister och få förståelse för hur jag ska bejaka mig själv och leva ett lyckligare liv och förändra de mönster som hindrat mig. Jag behöver komma ut ur min vardag, min värld till en annan som jag vet finns inom mig.

Jag behandlade henne och lärde henne den förenklade form som jag lär ut. Hon fick läxor att göra mellan gångerna. Naturligtvis ingick PR1 – som du också kan lära dig.

Fått en verktygslåda

- TFT har bidragit med mer förståelse i den situation jag befinner mig i och jag har fått en fantastisk levande verktygslåda. Barbro är så passionerad och livfull så det är väldigt lätt och utan ansträngning att vara med sina känslor och bli stressfri. Intensiteten i effekterna av det som jag fått i verktygslådan blir verkligare för varje dag.

- Jag har aldrig blivit så sedd och förstådd i min levnadssituation jag just nu har blivit. Därför att jag får två saker inte bara ”knackningarna” utan också en klar vägledning i vad det är för brister jag bär på - på ett dessutom skojigt sätt.

Läs om ett viktigt grundredskap Eva fick: PR 1

Självhjälpsmetod som ger resultat

Eva reste hem och fortsatte på egen hand att bearbeta och möta de nerstoppade, ofta glömda känslor som låg som ett störande orosmoln i henne. Efter några veckor rapporterade hon när vi sågs igen:

- Min världsbild förändras, min tanke förändras och mina känslor förändras till en helt ny dimension. Jag tar mig ur besvärliga situationer på ett helt nytt sätt och skapar mig en ny plattform för mitt liv.


Ännu en maratonbehandling

Vi gjorde ytterligare en maratonbehandling där vi i timmar arbetade med att hjälpa henne att släppa svåra upplevelser, nerstoppade känslor och begränsande föreställningar om henne och hennes liv. Det var en modig storstädning där vi båda fullständigt koncentrerat var i nuet och arbetade djupt och effektivt. Att en människa kan rymma så många trauman…

Provresultaten visar på förbättring

Hon reste hem och kunde sedan rapportera att de traditionella provtagningarna på sjukhuset visade en helt annan bild. Kroppen började återhämta sig sakta men säkert… Det var en annan Eva som mötte vardagen och började arbeta igen.

Det är naturligtvis svårt att bevisa att TFT bidrog med vändningen mot tillfrisknande och hälsa, men det är Evas djupa egna övertygelse om att det som fick det att vända var att hon kunde lösa upp känslomässiga trauman och minnen hon burit i decennier.

(Hennes värden vände tvärt till det bättre även med den alternativa metoden för att stärka sig fysiskt från den vecka hon fick sin första "maratonbehandling")


- Barbro är så duktig, hennes erfarenhet har bidragit till att jag kan dra nytta av hennes livserfarenheter. Hon är passionerad, levnadsglad och samtidigt väldigt seriös, intuitiv, inlyssnande och närvarande på ett otroligt sätt.

Det håller i sigTFT, tankefältsterapi, självhjälp, Barbro Bronsberg

Det här var i början av 2008 – och hennes kropp är fortfarande återhämtad och frisk. Det är verkligen aldrig för sent att läka sin barndom, sina trauman som skett i livet… och den fantastiska kroppen har en otrolig läkningsförmåga när den får hjälp att återskapa sin balans.
***

Eva heter något annat, men är en verklig person och jag förvrängt fakta lite för att hon inte ska kunna kännas igen. Hon har godkänt det som står här.

Till toppenFrån sidan TFT hjälpte vid livshotande sjukdom till en sida med en teknik som är lätt och givande att använda för personlig utveckling:
creative questions.


Barbro Sol Bronsberg
Maila mig om du också vill få behandlingar och lära dig grunder i TFT för självhjälp. Eller ring 019 10 44 60.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.