Fick bort matsug med TFT

TFT och sug efter ostar handlar om hur tankefältsterapi hjälpte Annica att bli av med för mycket ätande av smaskiga ostar - så hon kunde få bort sina bilringar. :)


Gå ner i vikt, banta, sug, beroende
Solskenshistoria om Annica som fick bort sitt sug efter ostar och kunde gå ner i vikt - och det håller i sig sedan 2006.


Sug, gå ner i vikt, TFT, tankefältsterapi

Va äckligt jag håller på att bli fet!


Annica tyckte att hon började bli fet. Det fanns små bilringar runt maten och hon gillade det inte. En av hennes passioner var goda, feta, smakfyllda ostar. När hon gavs tillfälle på fester eller hemma med för den delen åt hon och njöt av ostarna. Men nu hade hon nått en gräns. Hon insåg att det inte var värt det. Hon ville hellre äta sunt och vara smal.

När jag började knacka var hennes sug efter ost högt (9) och hon älskade ostar. Det sa ja ja i henne.

Speciell algoritm för att få bort sug

Det finns ett speciellt sätt att arbeta med sug på inom tankefältsterapi, så jag körde den algoritmen. (Ordningen som punkterna ska knackas på. )  Jag skapade scener av bord fyllda med smaskiga ostar och bjöd in henne att äta allt hon ville – medan jag knackade.

Ganska snart började fantasiätandet tappa sitt intresse. Ostarna smakade allt sämre och blev vartefter jag knackade, äckligare och äckligare, men jag ”tvingade” henne att se och smaka inne i sig, tills det tog helt stopp.

Ost är det äckligaste 


- Ost är nog det äckligaste jag kan föreställa mig, sa hon efter ett tag.

Hon kunde inte ens titta på ostarna i fantasin.

Det här var sommaren 2006 och hon har inte ätit smarriga ostar sedan dess. Jag pratade med henne innan jag publicerade det här. Hon sa:

- Det är inte det att jag undviker. Jag har absolut inget sug längre!
Snälla gör mig sugen igen


Den här historian påminner mig om när en annan TFT-terapeut Mikael Stjernvall fick samtal från en av sina klienter:

Gå ner i vikt, sug, beroende, banta, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg


- Snälla du kan väl ta bort det här att jag inte vill äta choklad som vi arbetade med. Det är inte roligt längre… Vad ska jag göra? Jag vill kunna äta choklad igen.

Så ”beware of your wishes they do come true” gäller också inom TFT. Jag vet faktiskt inte hur det löste sig… jag tror att det bara är att sätta igång och äta igen med vilja och tvinga sig och se om det går over… knäppt va? Ler.

Så tänk dig för innan du "suddar bort ett begär" ..ler igen..

Barbro Sol BronsbergFrån sidan TFT och sug efter ost till huvudsidan med många solskenshistorier. 

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.