logo for barbro-bronsberg.com
leftimage for barbro-bronsberg.com

TFT och stroke i New DehliTFT och stroke i New Dehli är en sann historia om hur Mikael Stjernvall 2005  "knackade" på en indisk man som fick stroke - och därmed räddade livet på honom. De har fortfarande kontakt via sonen Amit.
TFT, tankefältsterapi, stroke, hjärnblödning, Barbro Bronsberg, Mikal Stjernvall
TFT, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg, Mikal Stjernvall, stroke, hjärnblödning
Solskenshistoria för att inspirera dig till att så mycket mer är möjligt att påverka i våra liv bara vi har redskapen.


Kallad till sjukhuset mitt i natten

När Mikael Stjernvall hade tagit sig tillbaka till sitt hotell i New Dehli - efter att ha behandlat den schizofrena mannen (läs mer här) somnade han, men väcktes mitt i natten av att Amit ringde. Amits pappa låg på sjukhusets intensiv- och akutavdelning med en allvarlig stroke. En utgjutning på hjärnan hade konstaterats. Han hade bara segnat ner.

Det var svårt att få tag på en taxi och gatorna var öde när de väl åkte till sjukhuset. Det råder någon form av utegångsförbud på kvällarna i New Dehli pga närheten till oroligheter Pakistan- Kashmir som jag inte riktigt förstår. En indier som på kvällen ses i en utlännings sällskap kan råka illa ut och arresteras.

Fastbunden vid sängen

När Mikael kommer till intensiven är Amit där och väntar på honom. Att han kallade beror på att han vad Mikael hade åstadkommit dagarna innan med den schizofrena mannen.

Amits pappa klarvaken men låg med ena armen fastbunden i sängen (den andra förlamad). Han hade konstant i tre timmar upprepat samma mening, som en CD som hakar upp sig:

- Åk till vänster
- Åk till vänster
- Åk till vänster

och så hade han slagit ut med den arm han kunde röra åt det hållet. gång på gång på gång - hela tiden.

Balanserade pappan gång på gång

OBS nu får du tänka Indien. Det här var ett enklare sjukhus där intensiven var ett stort rum med ca 15 patienter. En del låg och dog medan Mikael var där. Alla såg och hörde allt. Men det var nog också det mindre "ordningsamma" som gjorde att Mikael överhudtaget fick komma in på IVA. En svenska IVA hade inte släppt in någon att utöka "alternativmetoder" på en nyintagen strokepatient.

Mikael började genast balansera genom att "knacka på" PR 1 10 minuter, sedan PR 2 i 10 minuter och så PR 3 i 10 minuter. Dessa punkter ger energi i och balanserar meridiansystemet. Två-tre timmar hade gått sedan pappan insjuknade.

Sedan gjorde han ytterligare en mycket djupverkande balanseringsöving introducerad av Boris Aranovitch  - (lär ut energimedicin - frekvensmedicin)  i 20 minuter.

Sedan tog Amit över och gjorde samma behandlingar. Så häll de på i fyra timmar.

Dag 2

Dagen efter kom Mikael tillbaka och fortsatte oförtröttligt att behandla på samma sätt, gång på gång. Han lärde också pappan vissa övningar.

Amit med familj ville flytta pappan till ett finare privatägt sjukhus med en hjärnspecialist. Men Mikael kände att pappan var i för dåligt skick. De talade med en läkare som sa:

- Det är mindre än 5% chans att han överlever. Han kan inte flyttas.

Dag 3

När Mikael kom på morgonen var pappan inte kvar på intensiven.

- Nej han är flyttad till ett annat rum.

I det andra rummet var det fullt med människor. Det var släktingar som hade flugit till New Dehli för att ta adjö av den döende släktingen. Men stämningen var god i rummet. Pappan satt upp och vinkade glatt

- Hello this is my friend Mikael (med indisk engelsk brytning) He saved my life.

Det här var 48 timmar efter stroken. Och mot alla odds klarade mannen sig.