TFT och fysiska problemTFT,tankefältsterapi, smärta, menstruation, baksmälla, Barbro Bronsberg

TFT och fysiska problem här kan du läsa solskenshistorier där metoden har hjälpt både med behandling av mig och självhjälp.
TFT, tankefältsterapi, Roger Callahan, Barbro Bronsberg
Ge inte upp om du har fysiska problem som hänger i eller verkar hopplösa eller har en diagnos som säger "det här kommer du aldrig att bli bra från."

Innehåll på sidan:
Det mesta är psykosomatiskt

Kroppen har en otrooooolig läkningsförmåga när den får hjälp. Och kropp, tanke, känsla, ande (ja faktiskt) är ett. Det är inte bara jag som anser att det mesta är psykosomatiskt. En läkare jag pratat med inom den sk. vanliga vården läste högt för mig ut läkartidningen där det var en artikel om att en så stor procent som ... vågar jag skriva 90%... hade med våra tankar och känslor att göra.
(Jag minns ju inte exakt hur hög procenten var men jag har för mig att det var hisnande 90%.)

Det betyder inte att du medvetet skapar det eller är "galen"


Många reagerar när de hör ordet psykosomatiskt men det handlar inte om att du är galen, eller medvetet skapar problemet och egentligen bara har att "rycka upp dig".

Det handlar om det ofta omedvetna sambandet mellan kropp, tanke, känsla - helhet som vi har. Jag har själv haft massor med fysiska problem som jag "förlag" omedvetet i kroppen och löst upp.

Om du vill läsa om min väg från omedveten och ofta ont, sjuk till att idag må bra, vara frisk men inte helt... klicka här.

Känn hopp och läk dig i grunden

Men den här världsbilden kan du istället känna hopp. Du kan läka det som kallas obotligt, svårt, kroniskt (kroniskt betyder bara att det pågått eller antas pågå länge - det säger inte att det är resten av det här livet .:))

TFT är ett sätt att läka sig, öka chanserna till självläkning, förändra fysiska tillstånd i kroppen. Ett mycket effektivt och bra sätt.
TFT,tankefältsterapi, Barbro Bronsberg
Solskenshistorier är till för att inge dig hopp om att du också kan påverka "jobbiga" tillstånd i kroppen. Också det som varit ont, krånglat eller vad det varit - under lång tid.

Du kan hjälpa dig själv!
Kvinna med allvarlig sjukdom löste upp trauman och blev frisk

Just kopplingen känslor och sjukdom var tydliga när Eva 62 år valde att behandla sig med TFT för att läka den livshotande sjukdom hon hade. Och det gav resultat.

Vi maratonbehandlade två gånger tillsammans. Historian är lite längre så jag har valt att lägga den på en annan sida. Klicka här.


Stormförkylning släppte äntligen – behandling via telefon

"Jag fick en väldigt bra och verkningsfull behandling i TFT. I över en veckas tid hade jag varit väldigt förkyld med tjockt segt slem som satt fast i huvudet. Jag snöt mig hela tiden men det satt fast. Jag hade locFörkylning, hälsa, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg

Barbro guidade mig via telefon och jag knackade 50 minuter, på symtom för symtom. Successivt lättade den kraftiga förkylningen mer och mer.

 Från att ha haft segt grönt slemsnor (äckligt) som satt totalt fast blev det allt öppnare i mig. Jag började kunna andas och snoret blev mer rinnande och lätt. Det gick att se medan jag höll på…

Halsontet försvann, tyngden i huvudet...

Öronen som gjorde ont och var täppta så jag knappt hörde något förändrades helt och så var snoret som satt fast borta. Det fanns lite kvar men det lättade under natten och dagen efter var förkylningen i princip helt borta.

Såå befriande efter att ha känt det som om förkylningen och slemmet aldrig ville lossna och ta slut.

Christina Divén,
Gustavsberg
april 2009
TFT och fysiska problem

Sofies fruktansvärda mensvärk släppteTFT,tankefältsterapi, smärta, värk, Barbro Bronsberg


Att jag beskriver så här detaljerat den här gången beror på att jag vill visa att en behandling många gånger är "kringelikrokig" innan den ger resultat.
Det är därför som det är bra att först gå hos någon erfaren som är utbildad i TFT och lär ut tips och tricks. Ibland beskrivs metoden som något av ett mirakel, där allt sker snabbt på några sekunder - det sker bara ibland.

Sofie lät ynklig och klagande på rösten i telefonen.
- Vad är det? undrade jag. Du låter så matt...
- Mensvärk. Jag har ont som om jag skulle föda. Det är kramper och jag har alltid det. Har tagit två Ipren men inget har hjälpt. Suck.

(Hon har verkligen extrem värk varje mens. Inte vara "vanlig" mensvärk.)

Behandling via telefon

Jag guidade Sofie via telefonen. Hon knackade själv och jag gjorde det på mig själv samtidigt och kände in när det var dags att byta punkt. (Jag har den förmågan att jag känner in väldigt mycket vad som händer och inte händer medan mina klienter knackar.) Vi fick arbeta i flera steg.

Själva värken låg på 10 på SUD-skalan och vi knackade ner den ganska långt mot noll, när vi upptäckte att det fanns en annan känsla där, som vi var tvungna att möta och lösa upp: hennes föreställning om att om hon inte hade värken skulle hon inte vila.

Om jag inte har mensvärk
vilar jag inte - tanken

Hon är sjukskriven för utbrändhet och ibland är det svårt att följa det kroppen säger: vila. Så den rädslan fick vi ”ta en omväg” via och knacka ner.

När den rädslan var noll fortsatte vi med själva värken tills den också var noll.

Smärtan delad upp sig
i fler upplevelser

Men då visade det sig att mensproblemet bestod av flera delar. När smärtan försvann fanns en störande dovhet där smärtan var förut. Den låg så att säga under smärtan. Dovheten var 5.

Så vi började knacka ner den mot noll. Vi fick gå vägen via PR1 dvs. någonstans fanns en psykologisk omkastning för siffran gick inte ner. När hon löst upp den omkastningen gick det fort att nå noll. Dvs. hon kände genast en förändring i kroppen.

Ah, det har släppt
- men då kom en röst och sa...

Behandlingen gav resultat i kroppen! Det onda försvann och dovheten försvann..men vi var inte färdiga. Det fanns mer obehag kvar i kroppen men då kom en röst som sa:
- Nu räcker det… nu får det vara nog…
en inre tonårsröst som var less på det vi höll på med, så vi knackade ner den till noll också. För vi ville lösa upp allt obehag i kroppen som hade med menstruationen att göra.

Det var inte det att rösten varnade Sofie för att vi hade gjort för mycket. Den ville avleda och smita.

När rösten tystnat och Sofie sedan kände in det fysiska i kroppen fanns det en tyngd i huvudet. Vi knackade ner den rätt snabbt. Problemet var nu borta.

Kontrollerar att det dåliga är borta

Vi pratade om annat ett tag och jag kontrollerade sedan hur hon mådde och allt var bra. Sofies röst lät lnu ugn, och hon var sig själv. Huvudet kändes emellertid av lite… vi hade inte fått bort allt .. men hon sa
- Mitt huvud är ju som det är så det har med det att göra.

Sofie har migrän tre dagar i veckan cirka och har haft det sedan hon var liten. (Hon är 36 år nu.) Rejäl migrän där mediciner inte hjälper. Jag känner verkligen med henne och nästa steg är givetvis att behandla henne med TFT medan hon har migrän. (Det är lättare att mäta resultat då.)

Sofie heter eg något annat men har läst och godkänt berättelsen.TFT och fysiska problem

TFT passar bra för "lustiga, underliga" symtom

Det finns underliga eller lustiga symtom som vi har i kroppen, som inte passar in någonstans under någon diagnos och varken vi själva eller någon "kunnig" kan hjälpa oss. Ofta är psyket, tankarna inkopplade men vi förstår inte kopplingen.

Alltid värt att försöka med tankefältsterapi! Alltid!
Det kan fungera i bästa fall och i sämsta fall blir du besviken över att det inte gjorde det...

20 år gammalt problem försvann

Jag Barbro har själv haft ett sådant där underligt problem som ingen har kunnat hjälpa mg med: jag fick ryckningar var 20:e sekund i timmar i höger ben

Jag vet när det började och jag vet när det brukade uppstå: När jag var trött på kvällen men inte kunde vila för jag åkte tåg hem från en föreläsning jag hållit, eller satt i bilen på vägen hem. (Även utan att ha arbetat.)

Det var fruktansvärt irriterande för jag kunde inte somna på tåget hem och få den vila jag behövde. Jag tog tid med en klocka och ja, det var exakt var 20:e sekund, timme ut och timme in. När jag kom hem och la mig i sängen var problemet som bortblåst.

Knackade medan det pågick

När jag äntligen fick problemet att släppa (hade provat TFT innan utan resultat) var den gång jag satt som passagerare i bilen från Stockholm hem till Örebro och ryckandet började. Så jag knackade bra länge och exakt när ryckningen kom. Gång på gång och jag minns inte ens vilken algoritm (recept/ordning) men det försvann.

Och det är som vanligt att när problem försvinner tänker vi inte mer på dem. Det tog ganska lång tid innan jag insåg att jag faktiskt hade lyckatsTankefälsterterapi, Barbro Bronsberg, den gången... YES!
Bota baksmälla och ågrenVin, baksmälla, alkohol, TFT,9

En kvinna kom till mig medan hon gick sin kombinerade behandling och utbildning och hon var lite konfunderad… det var ju inte så bra egentligen men hon hade druckit lite för mycket vin.

- Jag gillar vin…

dagen efter hade hon ågren och baksmälla och började att knacka och då försvann det…

- Inte så bra att sprida, sa hon, men det fungerar…


Nux finns också - ett homeopatmedel som är bra att ta "när det är för mycket" av vad det än är... Tala med din hushomeopat :) Barbros kommentar.

TFT och fysiska problem

Barbro Bronsberg

Maila mig gärna om du också vill prova metoden för något fysiskt problem. Det kan ju kanske fungera :)

Från sidan TFT och fysiska problem till en sida med fler historier om bra resultat.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.