CD MP3 Skapa balans i livet och må bra

Stresshantering för ett lugnare och gladare liv.

Här presenteras varje program/ meditation
för att du ska få ut mesta möjliga av din CD.


Jag rekommenderar CDON, prismässigt. 
Klicka och du kommer dit.


Skapa balans i livet.
Av och med Barbro Bronsberg.

Livet får och kan vara lätt och roligt! Du kan påverka din stress! Den här CD-skivan, eller MP3-filen, hjälper dig att ta tag i stressen i vardagen. 

Du lyssnar till skön avslappning som får dig att lättare höra din inre röst så den vägleder dig bort från stressen och till ett lugnare liv. Du lär dig fylla på dina behov och hantera stress och höga krav. Och sist men inte minst går du in i ditt nya framtida liv och skapar livet du vill leva med tankens och känslans kraft.

Varje program presenteras mer utförligt längre ner. Klicka på länkarna.

  1. Balans med hjälp av din inre röst. Spår 2-4. 20 min.
  2. Fyll på och ta hand om dina behov. Spår 5-7. 20 min.
  3. Minska stressen och lev nöjd! Spår 8-11. 22 min.
  4. Lev ditt liv i balans och må bra!  Spår 12-13. 18 min.

Totalt 78 min.

Den här CD.n har sköna affirmationer som vandrar från öre till öra för att förstärka kraften i det positiva påståendet. Du får bäst effekt i hörlurar.

Jag har gjort många spår på mina CD så du lätt kan hoppa direkt till en övning du tycker om eller repetera.


Få bästa resultat med övningarna. 


1 Balans med hjälp av din inre röst

Spår 2-4. 20 min.

Det här är en lugnande guidad meditation att lyssna till. Ofta när vi stressar tappar vi bort vår egen inre röst och går på andra åsikter, behov och sätt att leva. De första övningarna är gjorda för att du ska landa mer i din kropp, dig själv och lyssna mer till din inre röst.

Du går in i ditt underbara inre landskap och vilar mot en solvarm mur. Där gör du den viktiga sorteringsövningen, där du sorterar bort allt det som inte är du från dig och ditt energifält. Sedan tar du hem det underbara, kreativa och fina som är du. Det av dig som du kanske tappat bort i stressiga möten på arbetet och med alla saker du ska göra hemma.

Landa i din kropp och naturen

Därefter kommer en övning där du jordar dig, riktigt känner att du är i din kropp och att du har kontakt med planeten, Moder Jord, du bor på. Också en viktig del i din stresshantering. 

När vi lever stressade kan en stund i naturen verkligen göra underverk. Vi hör hemma också hemma i naturen. Vi är inomhus alldeles så mycket. Kroppen är ett energifält som behöver laddas i kontakten med naturen, marken och planeten.

Inre varelsen

På den här CD.n möter du ”den inre varelsen”. Den är din guide, din kärleksfulla vägledare under många av mina övningar. Du föreställer dig själv hur den ser ut. Den kan vara en god vän du litar mycket på, en ängel, ett djur eller… 

Varelsen hjälper dig att lyssna inåt till ditt hjärta, din magkänsla och du ställer frågor inåt och väntar in svar.

När du är lugnare och i kontakt med dig själv kan du lättare styra upp stressen i det yttre.


2 Fyll på och ta hand om dina behov

Spår 5-7. 20 min.

För att skapa balans i ditt liv behöver du veta vad du ska balansera. Du är en komplex varelse, människa, med många behov som behöver tillfredställas för att du ska minska stressen, vara nöjd och må bra. 

Här går du tillbaka till din inre vackra trädgård och möts av varelsen. Den stödjer att känna att du har rätt att må bra. Tillsammans går ni ett fantastiskt hus, Behovens Boning där du kan önska dig och få allt du behöver och vill ha. Bara önska och ta för dig. 

Sedan leder dig varelsen på ett spännande besök i din vardag. Jag säger inte mer utan låter dig överraskas härligt första gången du lyssnar. Jag lovar att du kommer att se på dig och din vardag med nya ögon.

Vid en värmande brasa sitter ni sedan och går igenom dina behov en gång till. Du lär dig tänka vad du behöver på kort och lång sikt. 

Sorteringsövningen finns med igen men nu lär du dig att balansera din och andras behov. 

Ha gärna papper och penna framme och skriv upp dina behov
när du lyssnat färdigt. Gör en liten handlingsplan.


3. Minska stressen och lev nöjd!

Spår 8-11. 22 min.

Lyssna på de här övningarna när du ÄR stressad, när det bara är för mycket i livet och du har tappat kontrollen, är frustrerad och behöver hitta tillbaka till i vilken ordning du ska ta saker och ting, sänka kraven och hantera stressen.

Det är viktigt att du använder programmet just NÄR du är stressad!!! Stressen gör att du smiter och hittar på en massa annat istället för att stanna upp och ta tag i den. :) 

Det är rent biologiskt! Dina stresshormoner pushar dig till kamp eller flykt, att göra, göra istället för att stanna upp och skaffa överblicken du så väl behöver.

Gå ner i varv och återfå överblicken

Du är tillbaka i det underbara inre landskapet med den sagolika trädgården. Du vilar i en skön hängmatta och tar igen dig. 

Hängmattan gör att du går ner i varv, rent biologiskt i kroppen, för att kunna ta tag i det som stressar dig. Jag vet! Det kommer att ta emot. Men var modig! Ge dig tiden att vila nu!


Sorteringsövningen används nu i akutläget. 

Sortera ut ur dig, ur din kropp allt det som stressar dig. Bort, bort! Ta sedan hem ditt lugn, din överblick, kraften, självkärleken och annat du behöver för att se och känna klarare inför din livssituation.

I din vackra trädgård får du sedan under lugn sortera och förändra det som stressar dig. Du sorterar i krogar för att göra det tydligt för dig. Se sedan vilka små steg du kan ta och vilka större på lång sikt du behöver ta.


Kommentar från lyssnare:

"Jag stressar mig själv så det kryper inom mig ibland.
Känner frustration över att aldrig bli klar.
Därför har nog din CD kommit till mig i grevens tid. 

Jag tycker det är bra med korgarna som man får lägga i sånt ska göras nu och sånt som kan vänta. Första gången jag gjorde det hamnade allt i första korgen och inget i senare korgen, det säger en hel del om mig. Gillar att höra att mitt liv får vara lätt och roligt. Lyssnar jag på den  här skivan regelbundet så ska jag nog varva ner så småningom."

Varma hälsningar 
Helena"


4 Lev ditt liv i balans och må bra!

Spår 12-13. 18 min.

Lyssna till de här övningarna när du vet lite mer hur du vill leva ditt liv i balans och med mindre stress. Här handlar det om målbilder, tankens och känslans kraft. 

I din vackra trädgård besöker du tillsammans med varelsen din kraftfulla skaparpyramid i kristall. Den gnistrar i solskenet. Ni går in och du njuter av att se och känna i dina inre bilder att det är SANT att du verkligen lever det här livet som du vill leva. 

Du expanderar dina mål och njuter ännu mer… allt kommer att gå bra och du kommer att lyckas. Härligt, härligt! 

Tillsammans med varelsen besöker du dig i framtiden – som blev ännu bättre än du föreställde dig. 


Citat av kvinna som ofta använder just den här övningen:

- Jag har övningen med mig hela tiden även utan CD:n. Jag pratar med inre varelsen hela tiden och vi tittar på saker tillsammans i mitt liv. Den har blivit en naturlig del av mig. Övningen är ett starkt stöd.

- Jag får konkreta resultat i vardagen utifrån mina mål. Mitt liv blir steg för steg bättre utan att jag egentligen behöver anstränga mig och planera. Jag arbetar med varelsen och de inre bilderna.


Tillåt dig att vila och bara vara! En annan av mina CD/MP3 som hjälper dig med din stresshantering.


Jag kan mycket om stresshantering och förebygga, komma igen från utbrändhet. Tillsammans med Nina Vestlund skrev jag bästsäljaren "Bränn inte ut dig". Den håller fortfarande! Tips, insikter och tankar du har glädje av.

Går bara att köpa som MP3, ljudfil numera. Klicka på knappen.