Tapping vad är det? Kenyaprojektet

 • Tapping vad är det?
 • Vad är det bra för?
 • Varför är det speciellt underbart att ca 4000 barn och ungdomar dagligen knackar i Kenya?
 • Och vad har vuxna för glädje av tapping
 • Sååå tacksam för donation. Varje krona kommer fram!
 • Se alla tappingpunkter som vi använder i projekten.

Tapping vad är det? Kallas också knackningar.
Behandlings- och självhjälpsmetod baserad på akupunkturpunkter.

För mig är tapping eller knackningar både en behandlings- och en självhjälpsmetod som fungerar för alla åldrar. De yngre behöver oftast en vuxen som inspirerar och leder och ju äldre barnen blir desto mer klarar de av att utföra övningarna på egen hand.

Det finns bra studier, forskning (Länken visar ett exempel. Jag arbetar på fler sidor som kommer.) som visar att det fungerar. Militären i USA och Storbritannien använder den för stresshantering och behandling av veteraner med PTSD (posttraumatiskt stresssyndrom.)

Knackar lätt på akupunkturpunkter

På videon ser du barn, ungdomar och lärare knackar lätt på akupunkturpunkter i en viss ordning. Barnen i de 15 skolor som projektet nu har (sep 2021) gör det varje morgon och ibland flera gånger under dagen.

De barn som ingår i vårt matprojekt gör det vid kvällsmaten också.

Rummet var fyllt med lärare och andra personliga som ingår i det Kenyanska tappingteamet och elever i olika åldrar. De gör de grundläggande tapppingpunkterna från versionen TTT (Trauma Tapping Techniques)

Barnen älskar att knacka och målet är att göra det naturligt att knacka bort stress, svåra känslor och bli mer lugn och självälskande.

Lärarna rapporterar bra resultat efter bara två månaders tapping:

 1. Knackning har hjälpt oss att förbättra koncentrationen på våra elever i klassen.
 2. Deras självförtroende har ökat på sistone.
 3. De kan nu tala självsäkert inför sammankomster, i klassrummet.
 4. Stressnivåerna har minskat avsevärt.
 5. Betygen är betydligt bättre.

Vad är det bra för?

Regelbunden tapping/knackning

 • Reducerar stress.
 • Får dig att återvända till ditt eget center, ditt intelligenta, kreativa och härliga inre jag.
 • Hjälper kroppen tillbaka till harmoni och balans efter traumatiserande upplevelser, emotionell smärta, sorg, uppgivenhet m.m.
 • Ökar fokus i tex skolarbetet när svåra känslor släppt.
 • Självförtroendet och självkärleken kommer då tillbaka. Vi är födda som härliga kärleksfulla varelser i tillit och glädje - tills olika upplevelser får oss att stänga av.
 • Ökar hälsan och välmåendet. Spänningar, feber, halsont, huvudvärk, migrän släpper (många gånger för gott) .

Try it on everyting!

Men jag kan också säga att du kan testa det på allt! Jag har sedan jag började (2005) fått inse att det mest förvånande, oväntade också kan påverkas. Det kostar ingenting att testa och ingenting farligt kan hända.Varför är det speciellt underbart att ca 4000 barn och ungdomar
dagligen knackar i Kenya?

Barnen på bilden kommer från en av våra knackande skolor men det betyder inte att just de här har det extra svårt. Jag vill inte alltid visa upp det svåra och jobbiga för barn i Kenya.

Jag fokuserar hellre på det positiva som tapping hjälper barn att uppleva oavsett varifrån de startar - men jag skriver ändå under bilden om den tuffa verklighet som många av barnen i projektet lever i och som vi vill hjälpa dem från.

Tapping vad är det? Kenyaprojektet

Många av de 4000 barnen, i 15 skolor, kommer från väldigt fattiga miljöer som vi kallar slum. Det går inte att föreställa sig så eländigt och fattigt som de har. Ensam mamma med 8 barn i ett hus som en Friggebod fast i dåligt skick och nästan rasar omkull.. Arbetslöshet. Ingen mat. Verkligen INGEN MAT.

Missbruk, prostitution för att överleva är vanligt. Dålig hälsa. Skolan där vi skänker matpengar till ligger i ett område med stor andel AIDS, dödsfall, föräldralösa barn osv osv.

Att växa upp så med ständig stress om jag får mat idag eller inte sätter sina spår.

Med tappingen i skolan blir barnen lugnare, gladare ja till och med lyckliga berättar lärarna.

De reser sig om blommor som slokat utan sol och vatten. Jag är själv positivt förvånad och glad över vad som händer med alla i det här tapping projektet.Vad har vuxna för glädje av tappingprojektet?

När vuxna runt barnen är stressade av tex arbetslöshet, inga pengar, ingen mat, bär trauman, missbrukar för att stå ut med sin ångest påverkar det självklart barnen. Skolan och barnen lär tapping till de vuxna och ber dem i sin tur att sprida till sina vänner.

Goda ringar på vattnet skapas. De vuxna känner hopp och börjar att ta tag i sina liv på ett annat sätt.

Ryktet sprider sig om goda resultat så instruktörerna får ofta förfrågningar från tex kvinnogrupper om någon vill komma och lära dem. Behovet är enormt och vi behöver resurser (pengar :) ) för att kunna resa och lära upp instruktörer på andra platser.

Vi hör historier om människor som går ur hopplöshet, depression, som inte vill leva, som läker migrän och smärtor i kroppen.


Donera gärna! Varenda krona kommer fram snabbt!

Ideell organisation startad: Tapping for Wellness and Change

Teamet har från 1 sep 2021 en godkänd organisation för för att göra gott. Vi arbetar på att få i ordning bankkonto och bli godkända på Facebook som organisation för donationer.


Under tiden får jag ta emot pengar som innan.

wisha mig gärna: 0703 104410. SKRIV KENYA.

Tapping Kenya Swish0703 104410 Swisha och SKRIV KENYA!

Alla punkter som barn och vuxna knackar på i projekten

TappingHär är punkterna som du lätt knackar på och fokuserar på att släppa det som du inte vill ha: stress, oro, migrän osv.

Under drygt 40 år har dessa akupunkturpunkter testats fram. Det finns idag mycket forskning, studier osv som visar att tapping är ett effektivt, rätt enkelt självhjälpsredskap.

Lär dig du också! För mig är det bland det bästa som jag lärt mig i livet, som befriar mig från inre hinder.

Vi funderar på att ordna Skype/Zoomundervisning där du får lära dig av några av våra fantastiska instruktörer i Kenya - mot att du donerar någon summa. Är engelskan ett hinder får väl jag ordna :) för sprida tapping ska vi. Kontakta mig.