CD Mp3 Tillåt dig att vila och bara vara!

Tillåt dig att vila och bara vara lär dig sköna övningar
för ett större lugn och glädje i vardagen.

CD Mp3 Tillåt dig att vila och bara vara
CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara

Här presenteras varje program/övning
för att du ska få ut mesta möjliga av ditt lyssnande.


Jag rekommenderar CDON, prismässigt.
Klicka och du kommer dit.


Tillåt dig att vila och bara vara!

Av och med Barbro Bronsberg.

Livet snurrar allt fortare med krav, höga ambitioner och måsten, både privat och i arbetslivet. För att du ska må bra och kunna göra det du vill behöver du ha en balans mellan aktivitet och vila. Du behöver då och då kliva av strömmen av intryck och åtaganden och tillåta dig att vila, och bara vara. 

Varje program presenteras mer utförligt längre ner. Klicka på länkarna.

  1. Lugna tankar. Spår 2-3. 12 min.
  2. Kom till ro med hjärtandning. Spår 4-5. 12 min. 
  3. Tillåt dig att vila! Spår 6-8. 15 min.
  4. Lev i stormens lugna öga. Spår 9-10. 14 min. 
  5. Tillåt dig att BARA VARA! Spår 11-12. 16 min.
  6. Vila på egen hand (Enbart musik)Spår 13-14. 8 min.

Du hör sköna affirmationer som vandrar från öre till öra för att förstärka kraften i det positiva påståendet. Du får bäst effekt i hörlurar.

Musiken är gjord av Thaddeus, Sanaya Roman (www.orindaben.com)
och Michael Hammer (www.michaelhammer.net)


CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara

Få bästa resultat med mina CD/MP3-filer!


1 Lugna tankar

Spår 2-3. 12 min.

CD MP3 Tillåt dig att vila och bara vara

I ditt inre vackra landskap får du sitta vid en sjö eller havet och se ut över ett stilla vattnet. Du lär dig en meditationsteknik, som får dina tankar att vila. Du kan sedan göra tekniken när du vill utan min hjälp. Övningen är skön att lyssna till och hjälper dig att lära dig tekniken. 

Efter meditationen följer en kort stund när du är närvarande i nuet, ser dig om (i dina inre bilder) och bara ÄR. Stödjande affirmationer hjälper dig att vara närvarande i nuet.


2 Kom till ro med hjärtandning

Spår 4-5. 12 min.

CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara
CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara

Du lär dig en enkel andningsteknik där du fokuserar på hjärtat. Tekniken ger mätbara fysiska effekter i kroppen. Lugn andning ger lugn i tankar, känslor och kropp. Blodtryck och halten stresshormoner sjunker. 

Jag har själv sett på en dataskärm hur mitt hjärtas rytm förändrades och nervsystemet lugnade ner sig efter bara fem minuters andning. Så jag vet att tekniken fungerar!

Det viktiga är att du under andningsövningen medvetet tar kontakt med hjärtat, tänker på det, ser det, och känner ditt levande hjärta i dig. 

För att få en längre effekt är det bra om du gör hjärtandningen fem minuter morgon och kväll och ibland den här längre varianten som du lyssnar till. Sedan kan du göra den någon minut då och då. Bara påminna kroppen om lugnet.

Använd övningen när du känner stress i en kö, när du har mycket att göra vid datorn, sitter på ett möte och vill passa på att gå ner i varv. Prova dig fram.

Bra att kombinera med TFT, tankefältstekniker som jag arbetar med.


Tekniken är inspirerad från olika sammanhang där jag lärt mig andningsmeditationer. Jag vill själv lyfta fram HeartMath Institute. De sprider den nya verkligheten på ett seriöst sätt med forskning.


3 Tillåt dig att vila!

Spår 6-8. 15 min.

CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara

Om jag ber dig att vila en stund känner du dig jagad då? Många känner att de halkar efter med något de borde göra eller är rädda att missa något. Men mycket att göra, uppgifter, roller behöver balanseras med vila och bara vara för att du ska orka.

Gå ner i varv regelbundet vare sig du tror att du behöver eller inte. Vila då och då så orkar du mer när du verkligen behöver det. Du har igen det många gånger om.

Här går du återigen in i den underbaraste av trädgårdar, en inre sagoträdgård med skönhet och lugn. Du känner marken under fötterna och blir till ett gammalt träd.. Ett träd som för ner sina rötter i marken. Precis som du behöver grunda dig ner i naturen, i Moder Jord, behöver du grunda dig i din kropp och "kliva ner från huvudet" och alla tankar.

I trädgården finns en lugn hörna där du får vila i en stor härlig hängmatta. Vila i den! Känn dig ledig och sommarfri. Minns sköna sommardagar, känn hur hängmattan gungar och vila. Sköna affirmationer stödjer dig och du lär dig en teknik hur du kan släppa tankar. 

När du har vilat tänker och känner du klarare. Kroppen har fått återhämta sig och ladda om energin. När du är inne i stress förstår du inte hur du ska få tid fören paus, och efteråt förstår du inte hur du inte kunde förstå att du behövde vila :)


4 Lev i stormens lugna öga

Spår 9-10. 14 min.

CD MP3 Tillåt dig att vila och bara vara

Du inleder med hjärtandningen, men nu andas du också in ljus som du fyller dig med. Det är en bra teknik för att öka lugnet, släppa stressen och må bra.

Från din sköna trädgård ser du på ditt vardagsliv med allt som virvlar runt och ska göras. Du skapar en skyddande ljusbubbla runt dig, som hjälper dig att hålla dig kvar i ditt eget centrum.

Du behöver klara av att hålla dig i ditt eget centrum för du möter så många intryck, så många olika sätt att leva på. Du behöver hitta hem till dig själv gång på gång. Till den du är. Till dina värderingar, tankar, känslor och behov. När du är lugn i dig själv hör du lättare din egen inre röst viska din visdom. 


5 Tillåt dig att bara vara

Spår 11-12. 16 min.

CD Mp3 Tillåt dig att vila och bara vara

Först lär du dig ännu en andningsteknik, där du släpper det du inte vill ha i ditt liv. 

Sedan besöker du din inre underbara trädgård där du välkomnas av en kärleksfull varelse som tar dig djupare in i trädgården. Där väntar dig fler vänliga varelser som under en stund tar din plats i världen. Du vilar i en hängmatta och lämnar över alla dina göranden, bekymmer, plikter, oro till dem och får vila helt fri så du kan ligga där och BARA VARA. Så skönt! 

Men BARA VARA handlar inte enbart om att ligga stilla. I vardagen kan vi leva stund för stund, närvarande i nuet och bara vara medan vi arbetar, möter människor, leker med barnen, lyssnar till vad kroppen behöver... För en stund får du göra precis vad du vill i trädgården.

Sköna affirmationer vandrar från öra till öra och stödjer dig i att du är tillräcklig och har rätt att BARA VARA.

Du är värdefull och älskad 
även när du gör ingenting och bara är!

6 Vila på egen hand

Skön musik som du kan göra vad du vill vill. Vila, tänka, slappa, arbeta med dina målbilder eller somna till. 


CD MP3 Tillåt dig vila och bara vara

Annan CD som också kan passa

CD MP3 Tillåt dig att vila och bara vara

"Skapa balans i livet och må bra". När du har gått ner i varv och vilat utan krav är det kanske dags att ta tag vardagens stress. Här lär du dig sortera bland kraven, göra nya prioriteringar och våga släppa höga krav.


Från CD MP3 Tillåt dig att vila och bara vara till en överblick över alla mina CD/MP3.