Björksocker

Björksocker - ah äntligen går det att äta sött och gott utan oro för vad det söta gör med kroppen. De flesta av oss blir alldeles för speedade, och får problem med blodsockerkurvan som far som på Bergochdalbanan på Gröna Lund  av vanligt vitt socker. Läs mer om hyperaktiva barn.

Björksocker (Xylitol) är ett naturligt, bra sötningsmedel med en struktur som äBjörksocker, xylitol, socker, godisr mycket lik " vanligt socker" med:

 • 40 % mindre kalorier. 1 tsk = 4 gram = ca 10 kal.
 • 75 % mindre kolydrater.
 • Lågt GI - ungefär som ett salladsblad.
 • Utmärkt för tandhälsan. Ger inte karies. Till och med motverkar karies. Främst genom ökad salivutsöndring.
 • Gör kroppen basisk. 
 • Använder inte insulin för att brytas ner så det söta passar den som har diabetes. 
 • Kan ersätta socker i de flesta recepet men går inte att använda där jäst ingår i bakning eller för att göra hårda sötsaker.
 • OBS. Det finns personer som inte tål björksockret (magont) så testa lite först.


Dessutom:

Studier visar att sockret från björkens* sav hämmar tillväxten av vissa bakterier så barn lättare undviker öroninflammation.

Kan ha en laxerande effekt om du använder mer än 50 gram samtidigt.


Så njut av det söta med lugnt samvete!
Köp hos tillverkaren


* När det görs så många burkar med björksocker tappas cirka 20-30 liter sav per björk. För att skydda björkarna och producera tillräckligt mycket blandas björkens sav med andra träds sav. (Andra träd  har alltså också "godis" i sig :) )Läs mer om björksocker längre ner


E 967 är alltså OK = inget syntetiskt kemiskt i

Lägg numret på minnet för din nya vardagsjakt på LIVS-medel, dvs. något som är Ok för kroppen bland alla kemikalier vi får i oss.Akta dig för Aspartam!!!

Björksocker Xylitol används ibland i tuggummi - eftersom man har märkt att xylitol motverkar karies. Tanken är god men oftast "förstörs" den goda effekten eftersom Aspartam har lagts till dessutom som sätningsmedel dessutom. Aspartam är förbjudet i vissa andra länder för det ses som ett nervgift. Något som inte är bra för kroppen. Men vi ihärdar i Sverige... Vi har ingen aning om vad som händer på sikt när vi får i oss Aspartam alltså ska vi låta bli. (min åsikt)

E 951 = Aspartam lägg det på minnet över det du INTE vill ha i det du stoppar i dig.OBS varning

Björksocker, xylitol, choklad, hundar

Hundar kan inte bryta ner björk-socker och kan faktiskt dö av det så ge inte godsakerna till din älskling. (Hamnar i koma)

Dessutom tål inte hundar choklad. Varje år kring nyår dör ett antal hundar för att de matats med jul-nyårsgodis.

Trist början på det nya året eller hur?
Mer om Xylitol - björksocker

Forskarupptäckt i Lund:
björksocker bromsar cancer


LUND. Ett vanligt björksocker kan tillsammans med en aromatisk förening stoppa tillväxten av cancerceller.

   Bakom upptäckten står en forskargrupp vid Lunds universitet i samarbete med forskare i Japan.
   Upptäckten kan vara första steget mot ett nytt sätt att bekämpa cancer.

   Forskarna har funnit att naftylxylosid, björksocker, i kombination med en aromatisk förening bromsar celldelningen. Ämnet slår hårdare mot cancerceller än friska celler och om en tillräckligt hög dos av ämnet tillförs upphör delningen av cancercellerna helt medan delningen bara halveras hos friska celler, skriver Sydsvenska Dagbladet.

   De cancerläkemedel som används idag är inriktade på att störa arvsmassan eller störa celldelningen hos alla celler, även de normala. Därför kan dessa läkemedel ge effekter på benmärgen och biverkningar som diarré och håravfall. Forskare världen över söker substanser som påverkar enbart cancercellerna och lundaforskarnas upptäckt kan vara ett steg framåt i en ny inriktning för cancerforskningen.

   -Vi har ramlat på en upptäckt men vi vet inte om det är den allra bästa eller om vi bara börjat skrapa på något nytt. Det finns nog bättre kombinationer än den vi råkat på. Det borde utvecklas men vi är en liten grupp med begränsade resurser, säger professor Lars-Åke Fransson som lett forskningsarbetet vid institutionen för cell- och molekylärbiologi vid Lunds universitet till TT.

   Han hoppas att läkemedelsföretag som bedriver tillämpad forskning ska föra forskargruppens upptäckt vidare och pröva substansen på tumörer hos djur. Intresset har dock varit svalt hos de läkemedelsföretag Lars-Åke Fransson hittills kontaktat.

   Tillsammans med kollegor i Japan har lundaforskarna ett samarbete för att ta reda på hur komplexa kolhydratstrukturer bildas på cellers ytor. Och det var närmast en slump att forskarna upptäckte att björksockret i kombination med ett aromämne, besläktat med naftalin, fick just tumörcellerna att bromsa celldelningen.

   -Vi vet inte hur hela processen går till när cancercellernas celldelning bromsas, säger Lars-Åke Fransson.

   Forskningen publiceras i det senaste numret av tidskriften Cancer Research som ges ut av American Cancer Society. Det företag i Japan som de japanska forskarna samarbetar med har patent på upptäckten.

Källa:
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9803/15/telegram/inrikes13.html
Källor dessutom: Wikipedia


Hyperaktiva barn, ADHD, indigo- och kristallbarn och vi vuxna

Allt fler vuxna som möter barn och ungdomar födda efter 1987, men mest 1992-2004, märker att de barnen, ungdomarna är väldigt känsliga för vad de äter. Många av deras hyperaktiva symtom, och andra, lindras väldigt när de får hjälp att lägga om kosten: INGET VITT SOCKER och så lite kolhydratet som möjligt (omvandlas och stör insulin/sockerbalansen också).

Jag är ingen expert på det här men rekommederar dig som vill lägga om ditt barns, och din egen kost kanske, att läsa följande böcker och kontakta författarna som har kurser:
Energibarn, Anna Hallén
 • "Energibarn. Våra älskade skitungar". Anna Hallén. 
  Bra bok med handfasta råd hur hjälpa barnen i skolan och livet. Recept med mat som underlättar istället för höjer aktivitet och koncentrationssvårigheter. Anna KAN det här! Läs mer.
 • Autism, Harald Blomberg
 • "Autism - en sjukdom som kan läka". Harald Blomberg.
  Harald har hittat en väg ut ur autism för barn genom ändrad kost, röresleterapi och sanering av elektromagnetiska fält runt barnet. Läs mer.
 • "Kristallbarn, indigobarn och framtidens vuxna".
  Anni Sennov.Kristallbarn
  För dig som är intresserad av den stora bilden, av medvetandvidgningen som sker på Jorden, av Indigobarnens viktiga uppgift mänsklighetens skull, om kristallbarnen med sitt kraftfulla som de tagit på sig för hjärtchakra som nu föds för fullt
  och hur du kan uppgradera dig själv för att matcha barnen i din aura. Spännande läsning! 
Köp på Bokus eller Ad Libris


Uppgradera dig och din aura och kom äntligen HEM till dig själv!!!

AuraTransformation™
för vuxna som vill hitta hem
till sitt sanna jag och hänga med i indigo-kristallbarnens frekvenser

50 000 personer i Norgen har gjort en uppgradering av sin aura för att bl.a. bättre förstå och hänga med i den Nya Tidens Barns energier och sätt att fungera. Jag har gjort det och jag har verkligen hittat hem till mig själv och förstår barnen bättre.

Läs mer om AuraTransformation™ och om mig som en AuraFörmedlare™ som kan hjälpa dig att göra uppgraderingen.

Mejla mig om du är intresserad!Från björksocker - Hitta också till andra produkter jag säljer; mina CD och annat för avslappning.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.