Från mår dåligt till må bra

Från mår dåligt till må bra handlar om hur du kan kliva på "måendets stege" och ta dig upp steg för steg så du kan må bra.
mår dålig,må bra,glädje,TFT

Okey känna alla känslor


Obs! det är naturligtvis okey att känna alla känslor. Det jag nu skriver handlar om när du vill bryta själv och gå vidare. Om ditt älskade husdjur dör är det naturligt att du blir ledsen och känner saknad.

Det jag skriver om handlar om när du fastnat i känslor som ”drar dig neråt”. När du ältar och suckar och kanske har ett mönster av att tycka synd om dig eller liknande. Mer vardagsmådåligt.


Ta dig upp när du ramlat ner i en pessimistisk grop


När du börjat bli medveten om lagen om attraktion, att tanken och känslan skapar, att lika dras till lika, att du drar till dig upplevelser och situationer som stämmer med den känsla du redan har. Då kan det lätt bli att du hackar på dig själv när du har sämre dagar eller perioder.

  • Nu får jag inte känna mig irriterad för då drar jag till mig mer att irriteras över.
  • Nu borde jag vara glad men jag är det inte jag är orolig.

Det gör ju inte saken bättre, eller hur? Men även om du skulle vilja må bättre kanske du har svårt att bara så där... skifta till mer positiva känslor. Då är övningen med stegen, som hjälper dig att få från mår dåligt till må bra viktig att göra. Läs längre ner.


Det ÄR svårt att gå från negativa känslor till positiva på en gång


Likaså kan övningen vara bra att göra för att konkret, steg för steg ta dig upp från en negativa känsla till att må bra och därmed lättare skapa möten, situationer, och hitta lösningar utifrån lagen om attraktion.

När du mår bra skapar du lättare fler anledningar att må bra och tvärtom. (Tyvärr för vi skulle ju önska att när vi mår dåligt skulle livet självt peppa oss med positiva upplevelelser, men oftast hänger det på oss själva att vi vänder våra känslor och vår inställning för att det roliga, bra, positiva ska börja hända.)

Om du känner dig förtvivlad och rädd är det ett hån när någon hurtigt föreslår att du ska rycka upp dig och känna entusiasm och glädje. Rent energimässigt, känlsomässigt känns det omöjligt, eller hur? Och det ÄR väldigt svårt. Då är det bättre att lära sig klättra på stegen...


Från mår dåligt till må bra

Titta på känslorna som kommer


Gå längst ner på listan (nr 22 d) över känslor som följer. Klättra uppåt. Vad känner du känner igen från ditt liv? Känner du sätt att klättra uppåt på nedre delen? Längst ner antas de känslor finnas som hindrar oss mest från att leva det liv vi vill leva. Vi drar till oss ännu mer maktlöshet, enligt lagen om attraktion, och "ligger där längst ner och mår dåligt".må bra,glädje,lyckaÖverst på listan över känslor ser du GLÄDJE, och glädje är vår mänskliga rättighet att känna. Ofta!
Högst upp når vi lättare våra mål och lever ett liv där vi mår bra. (Lika dras till lika)


1.    GLÄDJE
a.    Insikt, högre vetande
b.    Känner mig kraftfull
c.    Frihet
d.    Kärlek
e.    Uppskattning
2.    Passion
3.    Entusiasm
a.    Ivrighet, förväntansfull
b.    Lycka
4.    Positiv förväntan och tilltro
5.    Optimism
6.    Hoppfullhet
7.    Nöjdhet

Här vid känsla nr 7 börjar det bli intressant att medvetet och lite i taget klättra uppåt på känslostegen. Läs mer om hur längre ner.

8.    Uttråkning (här börjar stegen lite. Minns att vi säger till barnen att det är okey att ha tråkigt för ur tråkigheten växer något positivt om det pågår tillräckligt länge :)  )
9.    Pessimism
10.    Frustration
a.    Irritation
b.    Otålighet
11.    “Överhopad/bara för mycket”
12.    Besvikelse
13.    Tvivel
14.    Oro
15.    Anklagelse
16.    Modfälldhet
17.    Ilska
18.    Hämnd
19.    Hat
a.    Raseri
20.    Svartsjuka
21.    Osäkerhet
a.    Skuld
b.    Ovärdighetskänslor
22.    Rädsla
a.    Sorg
b.    Depression
c.    Förtvivlan
d.    Maktlös (När vi känner oss maktlösa mår vi dåligt, är stressade, och känner att livet är tungt når vi inte våra "MåBraMål" eller mål överhuvudtaget.)


Från mår dåligt till må bra

Så här kan du klättra upp på den positiva delen

Tänk på en situation som är motig, jobbig, där du inte får det resultat du vill ha eller liknande. Tvinga dig inte att känna det du inte känner, utan sök anledningar till varför du visst skulle kunna känna den känslan. Minsta lilla anledning som har med temat att göra.

  • Vad känner du dig nöjd med som har med situationen/temat att göra. Något litet bra. Hur känns det?
  • Trappa nu upp samma situation/tema. Hur kan du känna hopp inför situationen/temat? Om du har svårt - låtsas! OM jag skulle kunna känna hopp... hur skulle det visa sig?
  • Och optimism?
  • Känn nu Positiv förväntan och tilltro inför situationen/temat.
  • Och så... låt lyckan tindra i hjärtat en stund.
  • Osv. Klättra och må allt bättre tills du kan känna öppen härlig GLÄDJE!

Det kan ta minuter. Det kan ta dagar.

Beroende på vad temat gäller kan det ta olika lång tid. Låt det ta den tid det tar. Halkar du neråt på stegen är det bara att börja klättra uppåt igen.


Våga be om hjälp om du inte kommer uppför stegen

Har du tyngre känslor som du trots att du ”klättrar på stegen” inte kommer loss från kan det vara dags att be om hjälp. Det kan vara att prata med en god vän, eller få Rosenterapi (Lätt beröring som gör att kroppen släpper kvarhållna känslor. Bor du nära Näsåker har du förmånen att kunna få behandling hos en toppenterapeut: Ingamari Solders. Maila henne eller ring 0622 103 99. Hon är också utbildad i sorgbearbetning.)

TFT är bra som vanligt

Eller göra något annat som gör att du bearbetar och kommer loss från djupare trauman och svåra situationer. TFT, tankefältsterapi, är som vanligt ett av mina starkaste kort vad gäller att lösa upp känslor som vi inte rår på med huvudet.

Till toppen 

Lycka till!
Barbro Sol Bronsberg

Idén med känslostegen har jag fått när jag satt mig in i Esther och Jerry Hicks material om lagen om attraktion - och vikten av att må bra. Tack! Sök gärna på nätet efter deras utmärkta böcker, CD och annat.


Från sidan "från mår dåligt till må bra" kan du läsa mer som ger dig glädje.


Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.