Prata inför grupp
hur vi kan arbeta tillsammans

All som följer mina instruktioner och övar hemma under en period brukar få resultat!


Så här brukar jag arbeta tillsammans med mina klienter

Du går en helt individuell kurs. Du är enda eleven, och gör det i din takt.

Självintervju innan själva kursen börjar

Prata inför grupp
 • Efter första gången med grundläggande övningar och lite mental träning får du en självintervju med frågor om hur du upplever dina svårigheter, men också när/om det fungerar bra. Frågorna sätter igång en process i dig och jag får en slags "karta" över just ditt upplägg. Vi sparar tid och kan gå direkt på grundorsaken till din blockering.

Du arbetar hemma och vi följer upp via Skype

 • Du arbetar hemma med övningar och tränar praktiskt/skarpt läge där du vill komma loss.
 • Det är inte omfattande övningar, men du behöver för dig själv vara seriös och avsätta tid varje dag medan du går kursen. Cirka fem minuter varje morgon och ca 15-20 minuter varje dag. EN PERIOD inte resten av livet.
 • Vi arbetar via Skype (1,5 - 1 timme), följer upp och tar tag i det som gått mindre bra och bra i praktiken. 
 • Så det är kurs, självträning och coaching med mig som varvas.
 • I genomsnitt brukar det behövas fem-sju gånger under några månader och de flesta kommer loss. Jag lovar!

Metoderna och hur jag tänker

Jag har samlat på mig en mängd tekniker sedan slutet av -70 talet som har hjälpt mig och andra att utvecklas som personer och i yrkesrollen. Det jag lär ut använder jag själv hela tiden för att utvecklas och nå mina mål.

Min människosyn och hur vi människor fungerar

 • Vi har enorma positiva resurser i oss som vi föds med. Vi kan komma loss från i princip vilken blockering som helst! När blockeringen är borta kommer vårt sanna kreativa jag fram!
 • Det vi varit med om tidigare i livet, speciellt barndom, ungdom påverkar oss och kan behöva mötas och lösas upp. (Det behöver inte bli jobbigt ältande.)
 • Vad gäller prata inför grupp finns det ibland traumatiska händelser från barndom, skoltid eller senare i vuxenlivet som påverkar. (Mobbing, opedagogisk lärare, skräckfylld situation i klassrum/arbetsliv kring att prata inför andra.)

Självhjälp ger dig frihet!

TFT
 • Jag hjälper dig att möta dina rädslor från förr eller i nuet. Du lär dig bl.a. en evidensbaserad metod, TFT, TankeFältsTerapi.  Med den kan du lösa upp de ofta automatiska reaktioner, rädslor, och undvikanden som hindrar dig från att tacka ja till att tala inför grupp. Du släpper oro, rädsla, ångest, , hjärtklappning, rodna, bli svag i knäna. panikattacker osv.
 • Vi arbetar mycket med mental träning, positiva målbilder där du ser och upplever dig prata inför andra precis så som du vill.
 • Jag har också många andra fungerande övningar som jag lär dig. Övningar som du har glädje av inte bara för att komma loss inför grupper.

 


Du får instruktioner med text och bild och support via mail

Jag har skrivit tydliga instruktioner med text och bild för självhjälpsövningarna. Du kan mejla mig mellan våra möten om du undrar över teknikerna. Jag svarar så fort jag kan mellan klienter.


Din tidsmässiga insats

Prata inför grupp
 • Det är en övning varje morgon (max fem min) och så en stund någon gång under dagen, cirka 15-20. De känslor av möjligheter och att du kan komma loss är bra om du tänker på innan du ska somna. De följer dig in i sömnen under flera timmar medan du sover.

Vilka får resultat?

Prata inför grupp
 • Alla som gör som jag säger :) får resultat! (Gör övningarna och testar i praktiken.)

   De får det lättare, mycket lättare eller så försvinner rädslorna helt. Sättet vi arbetar på tillsammans kräver att du arbetar och tränar själv. 

Övning i skarpt läge

 • Ju mer du övar, desto fortare går det. Dessutom behöver du ha konkreta övningstillfällen för att steg för steg bli modigare och förfina ditt framförande. 

Vänta lite med kurser i framförandeteknik

Prata inför grupp

Om du funderar på att gå en kurs i retorik eller något liknande som lär dig mer om upplägg och själva framförandet så är mitt förslag att du väntar med det. Om du har en hindrande rädsla, en blockering eller fobi är min erfarenhet att det är bäst att börja med att lösa upp den och sedan öva framförandeteknik.

 Jag kan också hjälpa till med själva framförandet, men jag är väldigt bra på att hjälpa loss människor, så det är det jag mest väljer att fokusera på.


Jag arbetar enbart via Skype

Prata inför grupp

Jag har klienter över hela Sverige, i Finland och Norge och USA. Mitt sätt att arbeta har fördelen att den går att lära ut på håll.

 Vad några klienter säger om att arbeta på distans med mig


Om mig och hur jag arbetar

Prata inför grupp Barbro Bronsberg

Jag Barbro Bronsberg är socionom med eget företag. Jag har arbetat mycket med mig själv, har gått många olika utbildningar i terapimetoder (NLP, parsamtal mm.) personlig utveckling, mental träning, lagen om attraktion och TFT, TankeFältsTerapi också kallad tapping.

Jag är professionell föreläsare sedan 1979 och  har bl.a. talat om  stress, utbrändhet och arbetslagsutveckling. Jag hade själv i många år rädslor inför att våga prata inför grupp, men är idag helt trygg inför grupper. Jag njuter av det!

Referenser  med några exempel där jag föreläst och arbetat med projekt 


Prata inför grupp Barbro Bronsberg

Tillsammans med Nina Vestlund skrev jag bästsäljaren: "Bränn inte ut dig" som sålts i över 100 000 exemplar på svenska och översatts till nio språk.
Mina kunskaper om stresshantering är bra att ha när det gäller att hjälpa människor med problem att prata inför grupp. Ofta är det en stark stressreaktion som tar över och skapar black out, svettningar, bli röd och darrig i händerna m.m.


Mina egna rädslor att prata inför grupp

prata inför gruppHär föreläser jag om stress och sömn och hade nattlinne på mig. Jag gillar att leka med rekvisita när jag föreläser.

Som ung socionom gick jag in i väggen. Återhämtade mig och valde att arbeta med arbetslagsutveckling istället för sociala problem. Började föreläsa om stress och utbrändhet och fick steg för steg arbeta med att våga stå där framme och leda grupper av olika storlekar. 

Mental träning räddade mig, men jag fick trots det gå hos talpedagog för jag höll igen mig samtidigt som jag skulle prata inför grupper i timmar. Jag var för osäker under ytan.

Läs mer om min historia och vad som till slut fick mig att stå helt lugn där framme i glädje och njuta av mitt arbete. 


Se mig föreläsa på TV, UR Play

Prata inför grupp Barbro Bronsberg

Jag talar om konflikthantering, vikten av uppskattning m.m. i programserien " UR Samtiden, Gräla hederligt."

Här är jag helt avspänd och tycker att det är roligt att förmedla min visdom. Ja, jag tycker att jag blivit en vis kvinna efter alla år med att arbeta med mig själv, leda arbetslagsutveckling och coacha individer. 

8.49 börjar filmen med mig.


Prata inför grupp Barbro Bronsberg
 • Se mig på SVT Play och programmet "Hjärnstorm", där jag kort visar TFT, tankefältsterapi. (Jag kommer in efter ca 5:44 min)

Referenser nöjda klienter


Klicka här eller på knappen om du vill kontakta mig för att veta mer om hur vi kan arbeta tillsammans - och/eller boka tid.


Från sidan "Prata inför grupp - hur vi kan arbeta tillsammans" till sidan "tala inför grupp" med mer information.