content="text/html; charset=UTF-8">

Trauma Releasing Excercises
personliga berättelser

Mina ben behöver få igång cirktrauma releasing excercises, stresshantering, personliga berättelserulationen

Jag, Barbro, har problem med min kropp och har artros i båda höfterna, men jag vill inte operera. (Vill inte såga av mina ben och ha metall istället…ler)

Jag har dålig cirkulation i benen så jag vill prova hur bra jag kan bli med träning och andra metoder, som just T R E.

Jag skakade T R E en timme om dagen i 2,5 månader. Sedan gjorde jag uppehåll ett tag för att utvärdera och känna skillnad mellan när jag skakar och inte. Men jag fortsatte med metoden efter uppehållet, fast inte lika intensivt som en timme om dagen.


Berätta om din erfarenheter av Trauma Releasing Excercises

Jag är mycket nöjd!

Jag:
  • är ännu mer lugn och avslappnad. Människor kommenterar
    att jag ser lugn ut.
  • fick samtidigt energi
  • fick bort spänningar i ländryggen och ryggen som jag annars är tvungen att gå till massör för att få bort och jag går bättre.
  • fick upp en del nerstoppade minnen och känslor sedan jag var liten, men de tonade bort ju mer jag skakade. Det känns verkligen som att känslor jag tvingades stoppa ner som liten har läkts på cellnivå.
  • har ibland kompletterat med TFT (TankeFältsTerapi) för att ännu lättare släppa på känslor som kom upp, men 90% av tiden har jag låtit kroppen skaka och bestämma utan att koppla in huvudet.Gamla känslor lämnade
Det blev inte för starkt och jobbigt när gamla känslor kom upp. Jag bara fortsatte skaka, samma tillfälle eller fortsatte dagen efter, och känslorna tonade bort.

Väldigt lätt få igång skakningarna nu
Jag kan numera när som helst och varsomhelst (jag sitter – slänger mig inte ner på golvet på ett möte – ler ) med bara några få skakningar, som jag själv sätter igång, få kroppen att släppa spänningar. Praktiskt om jag varit med om något stressande/jobbigt! Jag får genast ut det ur kroppen.

Vad du troligen INTE ska göra!
En period skakade jag en timme det sista jag gjorde innan jag skulle somna. Tänkte att jag skulle bli avslappnad och sova gott eftersom kroppen släpper gammal stress och spänningar.

Men jag fick sluta för jag märkte att jag egentligen blev så hög i energi att jag bara låg och log och var hur pigg som helst – i timmar. Så jag har slutat att göra övningarna sent på kvällen.

MEN - testa när på dygnet som är din bästa tid.

Övningarna görs utifrån din kropps förutsättningar
Du behöver absolut inte vara vältränad eller göra de sex grundövningarna perfekt. Jag gjorde övningarna så gott jag kunde och fick större rörlighet i benen och ländryggen och säkert lika bra resultat som andra.

Det händer något extra när du skakar över 30 minuter
Jag har skakat cirka en timme varje gång. Det är förmodligen onödigt länge, men jag märkte att när jag hållit på ca 30-35 minuter fördjupades processen och jag skakade loss spänningar ur kroppen på ett annat sätt.

Annars kan 15 – 20 minuter räcka. Men ge dig tiden att ibland skaka längre. Det lönar sig verkligen!

På golvet och i soffan
Jag har skakat på golvet men också i soffan medan jag tittat på ”snäll TV”. Om jag tittade på våld på TV fick jag ägna tid åt att skaka bort rädslor som filmen aktiverade i mig. (lLer)


.

SKRIV OCH BERÄTTA om dina erfarenheter av TRE? Varför skulle du rekommendera metoden? (Eller inte...)

Här kan du skriva om DINA erfarenheter av Trauma Releasing Excercises (TRE). Låt andra inspireras så de också vågar lära sig metoden. (Eller berätta varför du tyckte den inte fungerade...) Tack! BarbroGilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.