Beware of your wishes
- akta dig för vad du önskar

">Beware of your wishes they might come true - är ett vanligt uttryck bland dem som medvetet använder sig av mental träning eller visualiseringar eller lagen om attraktion. Fast vi vill utveckla uttrycket:

Beware of you wishes
they DO come true!Exempel på när önskning blivit sann och jag upptäcker att jag tänkt fel..Tänk på vad du önskar dig för du får det 

Här ett exempel ur mitt eget liv – en sann historia – återigen för att lära oss att vara tydliga med vad vi önskar och våga önska det du vill ha…


Mikael och jag, Barbro, bor i Örebro i hyreslägenhet. Vi har ett kontor och en mottagning plus en lokal för målarkurser, föreläsningar och annat. Men det är utspritt. Vi får gå mellan och det är bärande av saker och splittrat. Samtidigt ligger lägenhet och lokaler nära centrum vilket är bra.

Eftersom Mikael har en CP-skada stod vi i kö för en lägenhet med hiss. Men vi vacklade… skulle vi passa på att söka något där allt fanns närmare så vi slapp gå så mycket.

Central villa på Stureplan önskas - fast i Örebro

-    Vi skulle ha något centralt men ändå som på landet – som Storsjö Herrgård, sa jag då och då och tänkte på en fin herrgård som numera ligger inbyggd i Örebro. Bara några kilometer från centrum.

Jag tog det bara som ett exempel – för jag tänkte att det ju var Mental träning, lagen om attraktionlika omöjligt som det som stockholmarna kallar ” en central villa på Stureplan” (dvs en villa med trädgård mitt i centrum).

- Dessutom ska vi slippa skotta snö och kratta löv.

En kan det verka, rätt orealistisk önskan av två blivand husägare. Vi väntade länge på lägenheten och när vi fick ett erbjudande tänkte vi att vi i skulle titta på den – och samtidigt undersöka marknaden en sista gång – för det boende som vi önskade: med allt på samma ställe.

Två gånger samma namn på hus

Vi satte in en annons och fick några svar men inget som vi tyckte om. Så ringde det en man från Storsjö Gård. Den ligger någon mil utanför Örebro på landet. Bara det var ju lustigt att namnet Storsjö kom upp. Vi åkte dit men nej det var alltför långt på landet….

Mikael gick igång på allén till det huset och önskade sig genast en allé till "vårt" hus.

Så jag sa åter igen
the Secret, lagen om attraktion, mental träning, mål
-    Nej för långt ut på landet. Vi skulle ha något som….

Och så såg jag framför mig och pekade i luften mot Örebro och Storsjö Herrgård. Dvs. något mer centralt med trädgård och ett hus med boende och allt i ett.

Det ringde en man...

Dagarna gick och vi släppte annonsen. Men innan vi skulle skriva kontraktet på lägenheten med hiss ringde det…just det…
Det ringde en man från Storsjö Herrgård – och undrade om vi ville hyra herrgården. Den herrgård vi haft som exempel hela tiden.

Vi åkte naturligtvis dit och såg på herrgården och talade med dem som hyrde den. Av olika skäl blev det inte så. Det var bl.a. för stort. Bara att möblera huset var ett jättejobb och hade kostat massor. Vilket vi inte hade tänkt på.

Men!
Det fanns en allé till herrgården och det ingick snöskottning och lövkrattande OCH gräsklippning i hyran. It could not be better... eller hur?

Det roliga var att de som hyrde herrgården berättade att de hade sett annonsen och bara gått på känn. De hade eg inte tänkt flytta just då utan längre fram… och kanske… men de bara kände att de skulle ringa. Ett mycket trevligt par så bara det var ju värt besöket.

Slutsats- Var noga med dina önskningar! 
Beware of your wishes they might come true

Var noga med vad du önskar dig! Vilka exempel och förebilder du använder… både positiva och negativa… Du kan ju hurra,tyvärr få det du fokuserar på.

Om vi utgår från en världsbild där vi människor till 100% skapar det vi möter i livet är det ännu viktigare.

Lagen om attraktion, Hicks, kurserLagen om attraktion, the Secret, målbilder
  • Vad ger du energi till just nu i ditt liv?
  • Vad fokuserar du på?
Det negativa du inte vill ha eller det positiva som du vill ha.

Båda möjligheterna kan vi människor dra till oss/skapa...
Beware of your wishes they might come true

Vi är summan av våra medvetna och omedvetna tankar, känslor och föreställningar

När vi inte får de resultat vi önskar i livet kan det bero på att vi är summan av våra medvetna och omedvetna tankar, känslor och föreställningar. Vi kan vilja en sak med huvudet, och ändå göra något helt annat. (Gå ner i vikt och ändå stoppa i oss godsaker som gör att vi går upp istället. Gång på gång...)

Vi kan vilja och välja att nå ett mål - men sabotera oss med tankar och föreställningar som att vi inte är värda att ha det bra, att vi är en "looser" och annat. Föreställningar vi är så vana att tänka att vi inte inser att det är de som bestämmer.

Sedan vet både du och jag att livet är mer komplicerat än så… ingen väljer ju medvetet att skapa eller drar  till sig dåliga saker. Och ingen ska anklagas eller hånas för att den stannar kvar i en dålig situation.

Det vi kan göra är att stödja varandra i att se åt ett annat håll och klart och tydligt göra målbilder av HUR vi vill ha det istället.  Och lösa upp de där inre dolda hindren som håller oss kvar. TFT (TankeFältsterapi) är en metod som effektivt löser upp där vi sitter fast.Skapa det liv du längtar efter - kurs

Bra kurs lär dig använda lagen om attraktion, mental träning och andra tekniker så du kan skapa det liv du vill leva.

Till toppen


Beware of your wishes they might come true

Från sidan Beware of your wishes till Lagen om attraktion

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.