Beware of your wishes - bilhistoria

Beware of you wishes bil historia... det du önskar har en tendsen att bli sann - som när jag skulle köpa min nya bil.

Det här var på -90 talet och jag behövde byta ut min Opel kombi. Den Opel somMental träning, lagen om attraktion till och med bilmekanikerna, två väl jordade män från landsbygden.

Jag bodde i en liten by med 50 personer på den tiden. Till och med de sa:- Det är en förbannelse över bilen. Du måste byta den. Det är inte normalt att den går sönder så ofta. Vi lagar och lagar.


Redan då använde jag mig av "tanken skapar", genom mental träning, och jag gjorde listor över vad jag ville ha och ritade mål - sådant jag lär ut idag för jag vet att det fungerar.

Jag visste att jag ville ha:

  • Ett annat märke. Sorry Opel men aldrig mer! Aldrig!Passat Kombi, mental träning, the Secret
  • Men jag ville ha en cerise bil. Jag är tyvärr, hurra en typisk kvinna för jag tänker rätt tidigt i bilköpet på färgen. I andra hand på prestanda och sådant.
  • Inte gått mer än 10 000 mil. Typ. Jag minns inte nu.
  • Fräsch, inte inrökt.
  • En kombi för jag reste då som nu och höll föreläsningar över landet.
  • Dragkrok. Bra att ha.
Jag trodde inte fullt ut, måste jag erkänna, på att jag kunde skapa, dra till mig med hjälp av lagen om attraktion, en bil i exakt den färg jag ville ha... så jag tänkte så här:

En bil med dålig lack är ok

- hm... Det måste gå att lacka om en bil så jag får bestämma exakt rätt färg som jag vill ha... det kan ju inte kosta så mycket och jag känner några killar här på landet som lackar om bilar och håller på... så det gör ingenting om bilen är lite dålig i lacken. Det sänker säkert priset och då har jag råd med att lacka om den... smart...

Så jag började titta på annonser och leta. Men priser var fel, eller såldes för långt bort... det tog faktiskt ett tag... men så kom annonsen. Priset var bra och det andra stämde.. så jag bad August följa med. Han kan det här med bilar. Den var mörkblå men jag visste ju att det inte spelade någon roll för jag skulle ju transformera den till något härligt cerise.

En bil med dålig lack är inte ok

Han tittade, muttrade lite och undersökte - allt verkade bra när han lyfte på huven och vi när vi körde. Glädjen steg i mig...Yes, yes nu skulle jag slippa Opeln.
Men då sa han.

- Allt är bra på bilen. Men lacken! Den har så dålig lack. Titta den är repad lite överallt.
- Men det gör ingenting, log jag och berättade min plan.

För jag visste ju att det var min bil som jag hade beställt med dålig lack så jag kunde lacka om den.

- Men så kan du inte tänka! Det går inte att lacka om en mörkblå bil till en cerise. Du får ju mörkblått inuti bilen vid fönstren och att plocka isär bilen och lacka överallt... Det är inte att tänka på. Det kostar alldeles för mycket. Det är inte värt det!

Önska rätt från början

Suck! Där föll min fina plan. Bilen jag hade önskat mig stod där och stämde till punkt och pricka - men jag hade varit för okunnig om billackering.

Kanske hade jag kunnat få min cerisa bil om jag önskat /sett målbilden av det från början. Jag trodde inte det var möjligt. Min begränsning. 

Till toppenFöreställ dig, önska och det SKA komma

Esther Hicks och Abraham (starkt kunniga på området lagen om attraktion.) säger att om vi kan föreställa oss det vi vill ha, kan universum, livet, lagen om attraktion se till att det blir sant...och vi ska egentligen inte behöva bry oss om hur det ska gå till.

Jag hade inte den kunskapen eller tilliten på den tiden.

Jag tycker fortfarande att det är svårt att hela tiden känna den där tilliten att saker och ting alltid kommer att ordna sig. JAtt jag bara ska behöva önska mig och precisera vad jag vill. Det strider mot så mycket som vi lärt oss - och får till oss hela tiden utifrån media och andra människor.
Vad känner du?

Lycklig man nådde sitt mål
Citat från Hicks och Abraham:

"If you have the ability to desire it,
the Universe has the ability to deliver it.
You’ve just got to line up with what you want,
which means—be as happy as you can be
as often as you can be there,
and let everything else take care of itself."

Esther, Jerry Hicks och Abraham

Excerpted from a workshop in Asheville,
NC on Sunday, April 25th, 2004

All Is Well

Till toppen
Från sidan Beware of your wishes bil  till en annan historia om en herrgård.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.