content="text/html; charset=UTF-8">
***z-above-h1.shtml***

Feng Shui rensa

Feng shui för att rensa ut
det du inte vill ha kvar i ditt liv.

Eldcermoni för att släppa det gamla, mental träning och attraktionslagen för att dra till oss det nya


Personlig utveckling kan också vara praktisk , enkel och lekfull. Jag har en tradition att på nyårsafton och kvällen innan jag fyller år att elda upp det jag inte vill ha med in i nästa år. Det är en markering för mig själv att fatta ett beslut om vad jag vill släppa. Men jag tror också på eldens magi…

Eldens magi

Människan har i många kulturer och sedan urminnes tider använt elden som något livsnödvändigt: för skydd, värme, och matlagning men den har varit något mer. Något magiskt som använts vid ceremonier för att åkalla andeväsen och släppa det som inte ska vara kvar. Med Valborsgmässoelden firar vi in våren och livet som återvänder i naturen.

Inom Feng Shui (från Kina) och Vastu (Indien) ser människan på allt som energier. Färger, former, möbler, fönster, väderstreck – allt påverkar energiflödet i huset men också i våra liv. Att rensa ut – göra sig av med gamla saker, eller saker som inte passar oss längre skapar utrymme för nytt flöde. Så att bränna det du inte vill ha med dig längre ger en faktisk energieffekt.

Testa! Lek! Du har inget att förlora!

Eldecermoni nyår 2012


Nyår 2012 - 2013 tillbringade jag tillsammans med tre underbara unga vuxna kvinnor. Mitt bästa nyårsfirande på länge. Så här gjorde vi - och min upplevelse är att det blir starkare effekt av att göra det tillsammans:

Övningen vi gjorde:Feng Shui, rensa, elda
  1. Vi skrev ner på små lappar det vi inte vill ha med oss in i år 2013: Du kan skriva vad du vill: dålig hälsa, sluta äta godis, ett psykologiskt mönster som stör, oro för någon anhörig eller … Men var beredd att släppa för det kommer att hända saker…

  2. Vi berättade vad vi skrivit av det vi kände för att dela med oss av. Det är också ett psykologiskt markerande. Att stå för att släppa vanor, situationer osv. (Fler av oss hade att sluta äta godis och choklad.) Du kan berätta för någon du känner förtroende för - om du vill.

  3. Elda upp! Vi gick ut i snön och eldade i en kastrull. (Bilden) Du kan också elda i diskhon. 

  4. Vi berättade sedan hur vi ville ha det. Viktig del i mental träning och använda sig av attraktionslagen. Våga stå för hur vi VILL ha det. Tro på våra drömmar och mål. Du kan berätta för någon du känner förtro- enda för.

När de tolv slagen ljöd via TV-rutan satt vi med munnarna fulla av godis och choklad, smaskade, skålade och skrattade. Våra sista godisbitar – for ever?

Så vad hände? 


Till min förvåning – fast jag gjort det här många år – blev det omedelbara resultat som vi kände alla fyra. Det var så kul! Sedan vi bränt upp det gamla kom en känsla av lugn, av att verkligen ha släppt tankar känslor och annat. Som håller i sig...

Jag skriver det här några veckor in på nya året 2013 – och det håller i sig. Jag kan inte ens tänka på det jag skrev upp, minns inte vad det var – bara märker att jag agerar och reagerar på ett annat sätt.

Inte en sekund av godissug sedan dess! Totalt borta fast jag var inne i en dålig period (julgodis) då jag åt godis och choklad varje dag.

De andra har också upplevt det så! ”Det fungerar! ”Wow” Inget godissug eller vad det var de skrev på sina lappar.

Gå en kurs med mig och lär dig fler tekniker
för att nå det liv du vill leva
Vasken ofta numera

Feng Shui, rensa, elda
Eftersom det verkligen gav ett märkbart resultat leker och testar jag då och då numera. Märker jag något som jag vill släppa, något jag sitter fast i osv. skriver jag ner det på ett litet papper och eldar i vasken. På en gång! Bort! Bort!


Jag tycker faktiskt att jag märker en skillnad :) när jag gjort det!

Så jag kan verkligen uppmana dig att leka på det här sättet.


Du som kan TFT (TankeFältsTerapi) passa på och "knacka" en stund också och får ut "jobbiga" känslor kopplade till det du vill släppa.

Till toppen på sidan Feng Shui Rensa

Feng Shui rensa
Bränt mina dagböcker

Feng Shui, rensa, elda dagböcker

Påsken 2011 brände jag äntligen alla mina dagböcker. 

Jag behöll några få från när jag var 8 år. (Men jag har inte tittat

i dem.) 

Men annars brände jag allt, allt jag skrivit sedan tonåren och fram till nu. En hel tvättkorg brändes och en del åkte till tippen för att brännas där. (Som författare är skrivandet ett sätt att andas och leva så de fanns en del att göra sig av

med.)

Rensa för det nya

Det var ett steg i att skapa  utrymme för nya energier. Jag mådde inte bra när jag var i tonåren, som ung vuxen och vuxen – många år med bearbetning av barndomen, stress och utbrändhetsprocesser. Mina anteckningar var ett sätt att skriva av mig mitt mående. Jag tittade aldrig tillbaka. Det var för ”låga energier”. För jobbigt att läsa, för många ord för att orka gå in i de känslorna igen – som jag läkt och lämnat bakom mig.

Andra varnade

Det hade tagit mig ca 4 år innan jag gjorde det. Andra  hade varnat och jag backade:

-Du kommer att ångra dig
-Hur kan du?
-Nej gör det inte tänk på din son han vill säkert läsa sedan

Men till slut blev jag tvungen att följa mitt hjärta: Det gamla skulle bort.

Inte ångrat mig en sekund

Nu har det snart gått tre år och jag har inte ångrat mig en sekund. Tvärtom! Jag har kastat mer från det gamla och lever nu mycket lyckligare i nuet. AuraTransformationen™ har gjort sitt till också. Det är ofta en följd av en AuraTransformation™ att människor gör Feng Shui och rensar ut.

Mycket nytt och bra har kommit in i mitt liv!

Till toppen på sidan Feng Shui Rensa


Feng Shui rensa för att komma vidare

Om du tycker att du står stilla i livet, sitter fast och vill till något nytt är det bra att rensa på många plan: saker, relationer ärligt fundera över vilka människor du umgås med som tillför och stärker dig och stämmer med vem du är nu. 

Likadant med vad du GÖR som tillför och stämmer och inte. Det kan vara arbetsuppgifter som behöver förändras för att stämma mer med dig, ett fritidsintresse som du numera egentligen bara utför på rutin eller liknande…

Det betyder INTE som jag ser det att du slutar bry dig om människor som har det svårt. I perioder i livet är vi varandras stöd och hjälp – men det stämmer ändå i grunden os emellan.

Det nya måste få plats

Jag rensar ofta – och jag är mycket mer noga med vad jag köper och tar in i mitt liv så jag slipper rensa – och njuter av att göra det. Att kasta eller lämna vidare till Second Hand är så skönt rent fysiskt.

Det nya på olika plan måste ha utrymme och ibland behöver vi börja att rensa ut utan att ha kontroll över vad nytt som kommer in eller när. Kanske får du sitta själv en tid och titta på TV innan dina nya vänner kommer in i ditt liv på oväntade vägar. Kanske är du arbetslös en tid innan det nya bättre arbetet kommer. Kanske är du singel längre än du tänkte dig innan den större kärleken kommer in… kanske… men det kan också vara värt det.


Rensa i röran, Karen Kingston, Feng Shui

Boktips Feng Shui rensa

Rensa i röran. Karen Kingston.

En "bibel" och klassiker för dig som vill bli bättre på att rensa.

En ängel i ditt hus, Denise Lynn

En ängel i ditt hus.
Denise Lynn. 

Läs hur du med olika metoder kan rena energierna i ditt hus och på din mottagning, om du arbetar med klienter och annat. Har många fler sätt att rena än bara Feng shui. Bra bok!
Fler boktips 

Attraktionslagen. Esther Jerry Hicks.

Attraktionslagen, Esther Hicks, lagen om attraktion

Parallellt med att du rensar ut är det viktigt att arbeta med att göra klart för dig och livet, universum VAD du vill ha in istället. 

Tänk på något du vill skapa medan du läser boken och du får hjälp i din mentala träning att nå dina mål. 

  • Gör kollage med bilder över det liv du vill leva.
  • Skriv listor över egenskaper på dina nya vänner, ditt nya arbete osv.When people ask us how long does it take for something to manifest, we say, "It takes as long as it takes you to release the resistance. Could be 30 years, could be 40 years, could be 50 years, could be a week. Could be
tomorrow afternoon."

Abraham/Hicks
Så elda på :)

CD hjälper dig nå dina mål

Cd, nå dina mål med tankens kraft, Barbro Bronsberg, Earbooks

Använd min CD ” Nå dina mål med tankens kraft” och ta en stund varje dag när du i en positiv känsla arbetar och upplever dig redan vara där – framme i ditt mål.

Till toppen på sidan

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.