Scenskräck

Scenskräck handlar inte bara om att som artist känna rädsla för att stå på en traditionell scen. Det handlar om rädslor som många har: att synas, att vara o fokus, att inte prestera rätt eller tillräckligt i många sammanhang.

Många kan känna scenskräck: Scenskräck, prata inför grupp, TFT, terapi

  • Studenter, anställda som ska redovisa inför sitt team.
  • Talare, föreläsare i små och stora grupper. Nya som erfarna.
  • Musiker, dansare, skådespelare som alltid haft en viss stress innan, men något triggar så det övergår i förlamning och hindrar yrkeskarriären.
  • Teckenspråkstolkar som står på scenen tillsammans med föreläsaren och tecknar inför 500 personer.
  • En nystartad företagare, eller säljare, som ska sitta och ringa runt till blivande kunder.
  • ......

Utbildning, karriär, arbete, kreativitet
och vardagsglädje blir lidande. Personen förlorar energi, oroar sig i förskott, och tänker nedvärerande hårda tankar om sig själv.


Rädslan kan uppstå på olika ”scener”

Scenskräck kan uppstå i fikarummet, på en restaurang med vänner, när du ska redovisa på en utbildning eller i ledningsgrupp, när du sitter i ett kontorslandskap och ska ringa upp kunder, eller för den som spelar i en symfoniorkester. Ofta handlar det om att ha svårt att ta plats och synas i ”strålkastarljuset”. Stress, svettningar, ångest, tunghäfta, och panik kan bli följden.

Det är inte ditt fel!
Det har bara ”hakat upp sig”.
LIVET KAN BLI BÄTTRE!

Grundorsaker till scenskräck

Min erfarenhet med klienter säger att orsaken ofta ligger i:
  • upplevelser i barndom och skola. Lärare eller klasskompisar har hånat något du gjort eller ännu värre – hela dig som person.
  • höga krav på dig från någon person som är viktig för dig, eller från dig själv, inte få göra fel, göra bort sig. Det måste vara perfekt!
  • det har hänt något stressande, traumatiskt i livet som inte har med problemet att göra, men det drog igång en fobi, en rädsla
I vilket fall finns det ingen anledning att du anklagar dig själv. Men förståelse av orsaken löser inte problemet. Hade du kunnat tänka och önska dig ur problemet hade du klarat det vid det här laget, eller hur? (Ler) Du behöver något mer, något som får reaktionerna ur dig på annat sätt, - för gott-  som t.ex  TFT, TankeFältsTekniker. DeBarbro Bronsberg, scenskräckt går att göra något åt det

Jag erbjuder hela min kompetens om människor. Är socionom, har arbetat mycket med mig själv, har olika utbildningar med terapimetoder, personlig utveckling, mental träning, lagen om attraktion och TFT, TankeFälts- Tekniker. Jag har guidat människor till ett bättre liv sedan 1980.

Jag erbjuder också hela min erfarenhet som professionell föreläsare sedan 1979. Jag har själv haft stora problem att våga tala inför grupp, men kom över problemen. Numera är jag hemma på scenen även om det är 1500 personer i publiken.

Behandling och självhjälp

TFT, TankeFältsTekniker är en behandlings- och självhjälpsmetod som är speciellt bra när det ”låst sig”, som med scenskräck. Jag behandlar och lär dig vartefter hur du kan hjälpa dig själv, inte bara med svårt att tala inför grupp utan också med andra blockeringar. Om du nu har några sådana? Ler…

Sex gånger brukar räckaTFT, TankfältsTekniker, EFT, Barbro Bronsberg

Sex gånger behandling, lära självhjälpen av mig, och öva hemma brukar räcka för att komma långt och fortsätta på egen hand.
Du får tydliga instruktioner med bilder. Jag har min mottagning i Örebro men arbetar också genom telefon och Skype.
Läs om liknande problem:


Fyll i intresseanmälan så berättar jag mer!

Vi pratar om vad du behöver hjälp med och skapar en plan. En intresseanmälan binder dig inte till något. Du behöver veta mer innan du bestämmer dig för att testa metoden och mitt sätt att hjälpa dig.

Fyll i så kontaktar jag dig och berättar mer!
Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
För/efternamn*
Gatuadress/Box
Postnr Ort
Telnr dagtid*
Lite om vad du vill mig
E-mail Address*Låt inte pengarna hindra dig

Human Finans, Barbro BronsbergÄr du intresserad att få behandling av mig och lära dig TFT, tankefältstekniker så du kan hjälpa dig själv?  Låt inte pengarna hindra dig från att ta nästa steg i livet.

Mitt företag har avtal med Human Finans/Nordea som erbjuder seriösa räntefria lån för mina behandlingar, kurser och utbildningar. Läs mer.Scenskräck? Troligen är du bra på mental träning – fast tvärtomScenskräck, tala inför grupp, terapi, TFT, Tankefältstekniker, Barbro Bronsberg

Om du har en starkt blockerande rädsla har du förmodligen en naturlig, stark förmåga att se inre bilder, dvs. använda mental träning. Förmågan har bara gått i ”baklås” och används till att måla upp skräckbilder istället.

Din förmåga att se inre bilder ger dig bra förutsättningar för att ta dig ur problemet. Du kan se och känna in hur du lever på ett annat sätt, speciellt sedan du löst upp grundorsaken till blockeringen med TFT.

Läs mer om hur du kan använda mental träning, inre bilder för att skapa dig det liv du vill leva.Läs mer om liknande problem:


Från sidan " Scenskräck " till en sida om en kvinna som plötsligt fick svårt att tala inför grupp men kom över det med hjälp av TFT och positiva inre bilder

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.