Våga prata inför grupp!

Rädslan att prata inför grupp kan du komma loss från.
Ibland låser det sig för oss människor när vi ska prata inför grupp. Någon i gruppen kan ha en attityd som gör oss osäkra. Vi vet inte vad vi ska säga. Vi letar efter vad vi tror att de andra förväntar sig av oss och förlorar spontaniteten. Vi får inte säga eller göra fel och håller sträng kontroll över oss själva. Det här kan gå över av sig själv och med lite erfarenheter blir du modigare. Men...


Barbro Bronsberg, TFT

När du hindras av din rädsla

Men om rädslan och stressen fortsätter och du oroar dig allt mer innan du ska möta en grupp ska du göra något åt det för då tar problem alltför mycket av din livsglädje och energi. Det kanske blir så att du undviker att fika tillsammans med vänner, gå på fester eller blir stressad när arbetslaget ska mötas och presentera sig och sina arbetsresultat. 

Du är absolut inte ensam!Social fobi, rädd prata inför grupp, självhjälp

Det är många som tycker det är jobbigt att prata inför grupp, även i en liten grupp som de känner. De flesta är däremot duktiga på, väldigt duktiga, på att dölja det. så du är inte ensam att vara rädd för att rodna, att det ska höras att rösten låter konstig och händerna skakar när du håller i kaffemuggen.

Du är inte ensam om att ha svårt att äta inför andra eller vara rädd att kräkas. Allt det hänger ihop med att vara rädd för att prata inför en grupp. Det kan kallas blyghet, social fobi och social ångest. Och det går att komma över det...Intresseanmälan - Barbro kontaktar dig


Grundorsaker till svårt att prata inför grupp

Min erfarenhet med klienter som jag hjälpt säger att orsaken är:
  • att du är i grunden en lite mer blyg, mjuk och försiktig person och har inte fått stöd utifrån det. Alla kan inte vara utåtriktade och kaxiga.
  • upplevelser i barndom och skola. Lärare eller klasskompisar har hånat vid något speciellt tillfälle (trauma) eller långvarig mobbing, utfrysning
  • att du ställer höga krav på sig själv, inte får göra fel, göra bort dig, svettas/skaka osv. så andra ser din osäkerhet.
  • det har hänt något stressande, traumatiskt i livet som inte har med att prata inför grupp att göra, men som drar igång en fobi

I vilket fall finns det ingen anledning att du är hård mot dig själv. MEN -förståelsen av orsaken räcker inte. Du behöver får det ur dig en gång för alla, ur din kropp,ur dina tankar och känslor genom t.ex. TFT, TankeFältsTekniker.

Det är inte ditt fel!
Livet kan bli bättre!Det går att göra något åt det

Barbro Bronsberg, föreläsare, socionom, livscoach

Jag erbjuder hela min kompetens om människor. Är socionom, har arbetat mycket med mig själv, har olika utbildningar med terapimetoder, personlig utveckling, mental träning, lagen om attraktion och TFT, TankeFältsTekniker.

Jag har också haft problem att prata inför grupp

Jag Barbro har själv varit blyg och haft svårt att tala inför t.ex. klassen upp till gymnasiet, haft svårt att prata på fester osv. Trots det blev jag föreläsare och har haft det som yrke sedan 1980. Jag har till och med haft så svårt att prata med andra att jag varit tvungen att skriva på lappar. Jag kunde inte få något ur mig.

Behandling och självhjälp

TFT, TankeFältsTekniker är en behandlings- och självhjälpsmetod som är speciellt bra när det ”låst sig”, som svårt att prata inför grupp. Jag hjälper och behandlar dig med TFT, och lär dig vartefter hur du kan hjälpa dig själv, inte bara med svårt att prata inför grupp utan också med andra blockeringar. Om du nu har några sådana? Ler…

Sex gånger brukar räckaLivscoach, Barbro Bronsberg, social fobi, prata inför grupp

Sex gånger behandling, lära dig av mig, öva hemma brukar räcka för att komma långt och fortsätta på egen hand. Du får tydliga instruktioner med bilder. Jag har min mottagning i Örebro men arbetar också genom telefon och Skype.


Fyll i intresseanmälan så berättar jag mer!

Vi pratar om vad du behöver hjälp med och skapar en plan. En intresseanmälan binder dig inte till något. Du behöver veta mer innan du bestämmer dig för att testa metoden och mitt sätt att hjälpa dig.
Fyll i så kontaktar jag dig och berättar mer!
Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
För/efternamn*
Gatuadress/Box
Postnr Ort
Telnr dagtid*
Lite om vad du vill mig
E-mail Address*Låt inte pengarna hindra dig...

Human Finans, Nordea, Barbro BronsbergLåt inte pengarna hindra dig från att ta nästa steg i livet. Jag samverkar med Human Finans/Nordea som erbjuder räntefria lån för behandlingar, kurser och utbildningar. Läs mer.
Troligen är du bra på mental träningPrata inför grupp, social fobi, livscoach, Barbro Bronsberg, TFT

Den som har en stark blockerande rädsla som att prata inför grupp har ofta en naturlig, stark förmåga att se inre bilder, dvs. använda mental träning.

Förmågan har gått i ”baklås” och används till att se skräckbilder istället. Det ger bra förutsättningar för att ta dig ur problemet. Du kan se och känna dig klara av situationer när blockeringen släppt med TFT.

Läs mer hur du använder inre bilder och ser dig klara av det.

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.