TFT personlig coach och PR1

TFT personlig coach PR1 Barbro Bronsberg

TFT personlig coach och PR1. PR1 är grundpunkten du har nytta av resten av livet. Lär dig att ge dig energi, lättare möta "jobbiga" personer och situationer. 

Innehåll:Förra årtusendets
största medicinska upptäckt: PR1


Inom TFT använder du 14 punkter som du knackar eller duttar lätt på. Den allra viktigaste kallas PR1. Den ligger på bägge händernas ”utsida” nedanför lillfingret på ”karatekanten”. Se bilden.TFT-tankefältsterapi-PR1

PR står för Psychologically Reversed dvs. psykologiskt /känslomässigt omkastad.

Roger Callahan är en Filosofie doktor i klinisk psykolog från USA som grundade TFT Tankefältterapi.
Han har i sin tur hämtat idéer från kinesiologin.

Han är nominerad till Nobels pris i medicin. Han upptäckte bl.a. att människor som är psykologiskt omkastade inte kan tillgodogöra sig behandlingar och terapi. Klicka för mer information om psykologisk omkastning. (kommer snart)

Somliga säger att PR1 är förra årtusendets viktigaste upptäckt.

Jag gillar den tanken. Att något som kan befria människan från inre hinder ges så stort erkännande. Men han lär inte få Nobelpriset. Metoden är för enkel att lära och använda. Ler.
Du kan använda PR1 för att:

  1. Balansera ditt meridiansystem, som i sin tur påverkar så du är i balans, dvs. inte vara omkastad. Må bättre i humöret, ge dig själv energi, ork och livs/arbetsglädje. 
  2. Jag kan mäta och visa att du får ett påslag av energi i ditt meridiansystem som räcker ca en timme. Se längre ner. (Längre tid har jag inte mätt så det hålla i sig ännu längre. Ler.) 
  3. Bättre klara av negativa svåra situationer utan att tappa energi. Till exempel ett jobbigt sammanträde, eller en ”energitjuv” som du blir alldeles slut av att prata eller umgås med. Tänket du behöver få till är att samtidigt som du duttar tänka på det jobbiga och knacka lätt så störs inte ditt energisystem längre. Prova dig fram! 
  4. Minska på spänningar i muskler. Tryck på en spänd muskel med fingrarna på ena handen och dutta lätt på ”karatekanten”dvs. PR1 på den andra handen. Spänningen lättar.
  5. Testa! Men gör det inte för sent på kvällen för du får alltså ett energipåslag som kan göra att du blir för pigg för att sova.
  6. Det finns fler användningsområden också...
 Till toppenTFT personlig coach PR1

PR1 ger energipåslag


Här nedan ser du en persons energikurva i två stadier. Jag mätte med min meridianpunktmätare jag använder när jag arbetar med ljusakpunktur.

  1. Nedre delen med X visar på låga meridianvärden på personen. Det gula visar hur mycket energi som saknas för hälsa, pigghet och återhämtning.
  2. Visar resultatet av min ommätning genast efter att personen "duttat lätt" på Pr1 20-40 gånger. De röda prickarna ligger där de ska ligga hos en som är pigg och har hälsa. Det går alltså rasande fort att påverka energisystemet. 
Akupunktur-energi-TFT-PR1
Effekten håller i sig länge och för mig är länge 45 - 60 minuter cirka. Med tanke på den lilla insatsen. Så är du trött, krasslig - knacka på PR1 ofta. (Men inte för sent på kvällen för då kan du ha svårt att somna:)Så här gör du:TFT, tankefältsterapi, PR 1, balansering, meridianer9

PR1 (Tunntarmens meridian)
Knacka/dutta lätt och "rytmiskt" 20-40 gånger, Se bilden.

Gör det regelbundet (ibland varje timme)  så är du säker på att vara i energimässig balans.

Det spelar ingen roll vilken hand du gör det på. Du kan också välja att lätt studsa handens sida mot ditt ben eller bordet. Det ger samma effekt.

TFT-tankefältsterapi-PR1
Lätt betyder att du ska knacka som om du vänligt klappar en fluga - utan att slå ihjäl den.

(Gör som jag säger :) för jag har "arbetsskada" på några av mina TFT-punkter, dvs. förlorad känsel efter att ha duttat för hårt. Lova mig det!

Dessutom finns PR2

Pr2 är bättre att använda på kvällen, för att varva ner och släppa dagen. Läs mer här.

Se alla punkter som används.


Pigg mNollvisionen, bilar, trötthet, säkerhetedan du kör bil!

Om du blir trött när du kör bil kan du dutta några minuter på PR1 för att få en boost i energisystemet i kroppen. Mikrosömn är farlig när du kör bil.

Många vägar som byggs idag är helt felplanerade. Det finns inte möjlighet att stanna vid något fik eller en mack och sova. Bara raka sträckor och få avfarter. T.ex. södra vägen STockholm - Örebro via Mariefred, Eskilstuna. En fasa sent på kvällen om det dessutom regnar.

Lycka till med PR1.
Barbro


Högsta energin vinner

När jag gick min familjeterapiutbildning lärde jag mig att den som har högst energi "vinner". Små barn kan ibland verka hanarvarande-mindfulness-barn oändlig sprudlande energi. Vi vuxna orkar sällan hänga med i deras takt. Om vi har låg energi, och ork och därmed saknar fokus "vinner" barnen ofta när de vill något.

Men om vi är i balans och själva i form kan vi vara med och fokusera i vår riktning. Sätta gränser vänligt och vara närvarande med dem eftersom de lever så mycket mer i nuet.

Samma sak i arbetet. Har du hög energi och är i balans kan du ta svåra situationer och personer på ett helt annat sätt. Du kan skapa bättre relationer och föra arbetet framåt i din riktning. Steg för steg.

Högsta energin vinner
också i arbetslivetMålbilder, mental träning, mindfulness, TFT, tankefältsterapi, Barbro Bronsberg

Jag har lärt ut den här tekniken till en kvinna som arbetar som förhandlare i tuffa situationer. Innan hon går in till en förhandling balanserar hon sig energimässgit (andra övningar jag lär ut) och knackar lätt på PR1.

Hon har då lättare att hålla fokus på sitt mål och låter sig inte avledas av olika "makttrix" som kan användas.

Klicka här och hitta listan med solskenshistorier, dvs. människor som fått hjälp med metoden.
Till toppen

Gilla denna sidaGilla alla sidor på Barbro-Bronsberg.comNYA! kommentarer

Vill du kommentera något av det du just läst? Skriv i boxen nedanför.